11:34 22.05.2019

Більшість підприємств Волині облаштували лічильники засобами дистанційної передачі даних

2 хв читати

Більше 800 непобутових споживачів облаштували комерційні вузли обліку засобами дистанційної передачі даних. Їх наявність необхідна для забезпечення точного прогнозування обсягів споживання газу в області.

Половина підприємств Волині, що споживають більше 10 тис куб м газу на рік, встановили на власних комерційних вузлах обліку засоби дистанційної передачі даних. Вимога їх встановлення затверджена в листопаді 2015 року та міститься в Кодексі газорозподільних систем.

Наявність приладів дистанційної передачі даних необхідне для надходження даних про споживання газу в щоденному режимі до Оператора ГРМ. Це необхідно для належної організації добового балансування на внутрішньому ринку природного газу, яке стартувало 1 березня 2019 року. Натомість значна частина підприємств Волині продовжує збирати інформацію про споживання газу в ручному режимі.

 «Щоранку наші фахівці різними способами – телефоном, електронною поштою, СМС-повідомленнями чи Viber, зводять споживання газу за всіма підприємствами. Досить часто зв'язок з представниками компаній взагалі відсутній. Це значно ускладнює процес занесення і зведення балансу газу. До того ж суттєво зростає вирогідність помилок, що може призвести до виставлення штрафних санкцій споживачам», - повідомив  комерційний директор «Волиньгазу»  Андрій Карпомиз.

Про важливість встановлення приладів дистанційної передачі даних неодноразово наголошувало і НКРЕКП. Минулого року Регулятор надав підприємствам чергову відстрочку до травня поточного року під надання безвідкличного гарантійного листа

 «Проте в області залишається 634 непобутових споживачів зі споживанням більше 10 тис куб м газу на рік, у яких не встановлене необхідне обладнання, - говорить Андрій Карпомиз. – Ми неодноразово надсилали листи-повідомлення з роз`ясненням процедури встановлення необхідного обладнання».

Технічне завдання та консультації щодо встановлення засобів дистанційної передачі даних можна отримати в Центрах обслуговування клієнтів або в Контакт-центрі АТ «Волиньгаз» (контактні номери: (0332) 280 – 104, (067) 33 39 104). Вимоги до обладнання та зразки документів є на сайті компанії.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА