11:46 24.05.2019

Яніна Соколова виступить на конференції з медичного канабісу

2 хв читати

Відома телеведуча і акторка Яніна Соколова виступить у ролі запрошеного спікера на Другій міжнародній медичній канабіс конференції у Києві. Про це повідомляється на сторінці проекту Соколовської "Я, Ніна", присвяченого її боротьбі з онкозахворюванням. Телеведуча також виклала своє фото на підтримку законопроекту про медичне використання коноплі, який розглядається у Верховній Раді України. Темою її виступу на конференції стане власна історія використання канабісу, як знеболювального засобу під час хіміотерапії.

"Я говоритиму про те, що мінімізувати біль - головне завдання, яке вирішує медичний канабіс", - написала Соколова. "Я сама пройшла через пекло пост-хіміотерапевтичного періоду. Доступ до медичного канабісу змінить життя онкохворих. Дасть їм право комфортного життя у найскладніший період життя".

Зазначається, що доступ до медичного канабісу - це один з напрямків, які підтримує проект "Я, Ніна". Раніше про свій досвід використання канабісу у якості знеболювального Яніна Соколова відверто розповіла в інтерв'ю "Детектор Медіа".

Як вже повідомлялось, II Міжнародна конференція з питань медичного канабісу (IMCC - 2019) відбудеться 31 травня у приміщенні Торгово-промислової палати України (вул. Велика Житомирська 33). За словами організаторів свою участь у заході вже підтвердили більше 350 гостей та учасників, серед них - 155 лікарів з усієї України.  Головним аспектом цьогорічного форуму стане ознайомлення з новими тенденціями міжнародного досвіду у виробництві лікарських засобів на основі канабісу та їх використання при лікуванні багатьох важких хвороб, зазначається на сайті міжнародної конференції.  

Як відомо, у березні на сайті Верховної Ради України петиція “Законодавчо врегулювати канабіс для науки та медицини - захистити конституційні права громадян” зібрала 25 000 підписів. У петиції йшось про необхідність забезпечити доступ пацієнтів до препаратів з канабісу при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, пост-травматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту та ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, хореї Гетінгтона, герпесу, виразок, втрати ваги під час СНІДу, діабетичної нейропатії, різних форм склерозу та багатьох інших важких хвороб.

Петицію розглянув Комітет парламенту з питань прав людини і одноголосно підтримав внесення законопроекту. 20 травня 2019 року Верховна Рада зареєструвала проект Закону України "Про забезпечення фундаментального права особи на життя" з підписами 102 народних депутатів України.

Перша Міжнародна медична канабіс конференція (IMCC) відбулась 20 квітня 2018 року у Харкові. Захід зібрав близько 500 медичних пацієнтів, лікарів, фармацевтів, учених та громадянських активістів. 

Прес-центр IMCC-2019

Тел. +380958050770 

Instagram: https://instagram.com/u_a_m_c

Офіційний сайт: http://umca.org.ua/2019/

Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/540999626393624/

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА