12:37 18.06.2019

З початку року споживання газу у Дніпрі скоротилось на 15%

2 хв читати

З початку 2019 року ПАТ «Дніпрогаз» було розподілено 384,7 млн. куб. м газу, що на 15% (453,2 млн. куб. м) менше обсягів споживання у аналогічному періоді 2018 року. У зв’язку з цим компанія недоотримала майже 32 млн. грн. запланованої тарифної виручки, яка є основним джерелом для здійснення поточних ремонтів та модернізації газових мереж.

Зниження обсягів газоспоживання на 13% або на 19,8 млн. куб. м спеціалісти компанії фіксують серед промислових підприємств. Зменшили обсяги спожитого газу також  побутові споживачі, використавши на 43,2 млн. куб. м (28%) менше газу. Теплопостачальні підприємства знизили обсяги спожитого енергоресурсу на 1,6 млн. куб. м (1%).

«Ситуація у газовій галузі на сьогоднішній день залишається критичною, - коментує фінансовий директор компанії Лілія Кузнецова. – Через низький рівень зарплати, яка формується із затвердженого держрегулятором тарифу на розподіл газу, Оператори ГРМ продовжують втрачати кваліфіковані кадри. Окрім цього, тарифи газорозподільних компаній не переглядаються вже котрий рік, що призводить до зниження рівня надійності та безпеки газотранспортної системи».

У 2018 році збитки «Дніпрогазу» за надання послуг з розподілу блакитного палива сягнули 137 млн. грн. В той же час тариф на розподіл природного газу, затверджений для ПАТ «Дніпрогаз» НКРЕКП, залишається незмінним та складає 56 коп. за 1 кубометр розподіленого палива. Така величина тарифу покриває реальну вартість робіт, товарів та послуг лише на 69%, що унеможливлює стабільне функціонування підприємства.

Незважаючи на важке фінансове становище, що пов’язане із недоотриманням планової тарифної виручки та постійними збитками, працівники компанії виконують усі першочергові регламентні роботи, спрямовані на забезпечення безперебійного та безаварійного газопостачання населення та промислових споживачів нашого міста. В першу чергу це стосується проходження без збоїв опалювального сезону 2019-2020 років.

ДОВІДКА:

Основною сферою діяльності ПАТ «Дніпрогаз» є розподіл природного газу для мешканців міста Дніпра та Дніпровського району. Система газопостачання Дніпра – це близько 5,5 тис. км розподільних газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 800 млн. кубометрів газу для 400 тис. побутових споживачів, 3,7 тис. промислових підприємств та інших суб'єктів господарювання. Серед найбільших клієнтів такі підприємства, як Придніпровська ТЕЦ, Євраз - ДМЗ ім. Петровського, Дніпропетровський трубний завод, Дніпропетровський завод прокатних валків та інші. ПАТ «Дніпрогаз» є одним з найбільших роботодавців міста. Штат підприємства налічує близько 1500 чоловік.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА