10:35 20.06.2019

АТ "Харківгаз" продіагностує 3,7 тис. км. газових мереж Харківщини

2 хв читати

З початку року АТ "Харківгаз" провело комплексне приладове обстеження понад 1 тис. км. розподільних газопроводів. Всього, в цьому році необхідно перевірити 3,7 тис. км. газових мереж. Під час діагностики фахівцями компанії виявлено 240 пошкоджень на газових мережах. В переважній більшості випадків, пошкодження виникають на газопроводах, що експлуатуються більше 40 років.

В Харківській області 1,5 тис. км. газопроводів відпрацювали свої строки експлуатації. Чим старіший газопровід, тим більший ризик аварійної ситуації на ньому. Тому газові мережі віком понад 40 років обов’язково діагностуються щороку. Через старіння газорозподільної системи, в цьому році в області буде обстежено на 200 км. газопроводів більше ніж минулоріч. Що стосується заміни зношених мереж, тарифом на розподіл та інвестиційною програмою, затвердженими НКРЕКП для АТ "Харківгаз", передбачені витрати на мережі, споруди та обладнання на них – 11 млн. грн. на рік. Враховуючи протяжність зношених мереж, реальна потреба становить 200 млн. грн.

 

"Як і у випадку з людиною, чим старший вік газопроводу, тим більше уваги необхідно приділяти. І тут важлива наявність сучасного обладнання, інструментів, досвід та кваліфікація фахівців, що діагностують мереж", - зазначив начальник лабораторії електрохімічного захисту газопроводів АТ "Харківгаз" Олег Пліско.

Найбільший обсяг робіт з комплексного обстеження газопроводів припадає на літній період. Під час діагностики, за допомогою спеціальних високоточних приладів проводиться технічна оцінка стану газопроводу, вимірювання товщини стінки металу труби, ізоляції, виявляються корозійні процеси, місця пошкоджень газопроводів та витоків газу. Це дозволяє попередити аварійні ситуації на мережах в опалювальному сезоні. Але, через низькі тарифні заробітні плати, встановлені регулятором - НКРЕКП, АТ "Харківгаз" не вистачає персоналу. Наразі в компанії вакантні більше 40% спеціалістів та робітничих професій.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА