12:05 20.06.2019

В 2019 році служба "104" "Чернігівгазу" попередила більше 8,7 тис аварійних ситуацій

3 хв читати

Від початку 2019 року аварійно-диспетчерською службою АТ "Чернігівгаз" опрацьовано 8753 заявки на витік газу. В середньому за добу в опалювальний сезон АДС виїжджає на 50 викликів споживачів, в міжопалювальний сезон їхня кількість скорочується до 30.

Близько 86% виїздів аварійників були пов’язані з виявленими витоками газу. В решті випадків причинами звернень споживачів стала несправність газових приладів, пошкодження вузлів обліку газу, порушення тяги, спрацювання сигналізаторів загазованості, тощо. Непоодинокими є хибні сигнали - в загальній масі таким виявляється кожен 5 виклик.

По територіальній приналежності найчастіше викликали аварійників в Ніжині та прилеглому районі. В компанії зазначають, що на першому місці за кількістю витоків газу стоять внутрішньобудинкові мережі. За 5 місяців понад 4 тис заявок надійшло саме з цієї причини.

"Понад 60% заявок пов’язані з аварійними ситуаціями на внутрішньобудинкових газорозподільних мережах. Ми в черговий раз привертаємо увагу, що за таких обставин, питання належної організації робіт по своєчасному та якісному техобслуговуванню мереж потребує негайного вирішення з боку співвласників багатоквартирних будівель, - акцентував технічний директор "Чернігівгазу" Ігор Швець. – Адже це не лише призводить до неконтрольованих витрат газу, а й небезпечно для мешканців".

Територію всієї Чернігівської області обслуговують 26 підрозділів АДС "Чернігівгаз". Протягом 5 хвилин аварійники повинні відреагувати на виклик та максимум за 40 хвилин прибути до найвіддаленішої точки зони обслуговування. В першу чергу оперативність локалізації аварійної ситуації залежить від справності автомобілів АДС. Адже старі автівки -  це часті ремонти та надмірне споживання пального, що заважає ефективній роботі.

"Останнє масштабне оновлення автопарку служби "104" було в 2013 році. Тоді компанія вручила АДС 15 Volkswagen Transporter Т5. Цьогоріч в лютому для цих потреб "Чернігівгаз" купив 3 нових Volkswagen Crafter, 2 автівки - на виконання плану розвитку підприємства, 1 – за рахунок інших джерел. Це суттєво скоротить витрати на утримання транспорту та час на обслуговування аварійних викликів, - поінформував Ігор Швець. – Нові  машини отримають фахівці обласного центру, Корюківки та Ніжина".

Втім, якість роботи бригад "104" залежить не лише від технічного оснащення, а й від практичних навичок персоналу. Зараз компанія проводить щорічний обласний конкурс професійної майстерності бригад АДС. Вже 25 червня стане відомо, спеціалісти якої філії є найсильнішими і представлятимуть Чернігівщину на Всеукраїнських змаганнях аварійних служб.

Довідка: Основною сферою діяльності АТ "Чернігівгаз" є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить близько 600 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 13,8 тисяч км газопроводів. Нашими споживачами є понад 356 тисяч сімей, близько 2 тисяч підприємств та установ Чернігівської області.

Найкрупнішими клієнтами АТ "Чернігівгаз" є Чернігівська ТЕЦ, ПАТ "Облтеплокомуненерго", ТОВ "Земля і воля", Остерська КЕЧ, НіжинТеплоМережі, ПАТ "Линовицький цукровий к-т", КП ТКЕ Прилукитепловодопостачання.  

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА