15:58 21.06.2019

З початку року фахівці "Дніпропетровськгазу" виявили 293 випадки крадіжок газу

2 хв читати

Впродовж п’яти місяців 2019 року фахівці АТ "Дніпропетровськгаз" зафіксували 293 випадки несанкціонованого споживання природного газу. У порівняні з аналогічним періодом минулого року (з січня по травень 2018 р.), кількість крадіжок серед побутових споживачів зменшилась на 22,6%.

Серед встановлених фактів крадіжок цього року - 30 випадків самовільного підключення до газопроводів, 143 випадки - втручання в лічильник. Окрім цього, споживачі-нормовики самовільно і неправильно встановлюють побутові газові прилади.

"Споживачі в першу чергу повинні пам’ятати, що будь-яке стороннє втручання в газову мережу супроводжується витоками газу, які несуть небезпеку як для порушника, так і для його оточення - це загроза вибухів, пожеж та отруєнь", - зазначає директор технічний АТ "Дніпропетровськгаз" Сергій Бачурін

За виявленими фактами незаконного відбору блакитного палива фахівці "Дніпропетровськгазу" складають акти про порушення. Розмір компенсації розраховується відповідно до вимог Кодексу ГРМ та залежить від конкретного виду порушення: врізка у газопровід, самовільне підключення чи втручання в роботу лічильника. Окрім суми збитків, споживачу доведеться також сплатити всі послуги з відключення та відновлення газопостачання, а у разі пошкодження лічильника - його вартість разом із вартістю монтажних робіт.

АТ "Дніпропетровськгаз" застерігає споживачів від таких вкрай небезпечних дій, аби крадіжка газу не стала фатальною. Якщо ж вам відомо про факти незаконного споживання просимо повідомити на гарячу лінію товариства за номером телефону (056) 78-70-104 за винагороду.  Анонімність гарантується.

Впродовж 2018 року на Дніпропетровщині зафіксовано 786 факти крадіжок газу, що спричинило збитки у розмірі понад 13,190 млн грн. Переважна більшість з них, а саме 779 випадків, здійснено побутовими споживачами на суму збитків в 12,898 млн. грн. Задля "економії" газу споживачі вдаються до різноманітних махінацій аби приховати реальні обсяги споживання газу.

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ "Дніпропетровськгаз" є розподіл природного газу споживачам Дніпропетровської області. На сьогодні рівень газифікації регіону становить 89%. Природний газ отримують більш ніж 600 тисяч сімей та 2,3 тис. підприємств, установ і організацій. Компанія посідає друге місце з розподілу природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Обсяги розподілу складають близько 1,7 мільярдів кубометрів газу на рік. ПАТ "Дніпропетровськгаз" - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів усіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА