09:19 24.06.2019

"Сумигаз Збут" повернув до держбюджету майже 28 млн грн невикористаних клієнтами субсидій

1 хв читати

Згідно доручення уряду, залишки невикористаної протягом опалювального періоду субсидії на газ  "Сумигаз Збут" повернув до державного бюджету 27,9 млн грн із 21,5 тис. особових рахунків споживачів газу Сумської області.

На відміну від минулого року, затверджений урядом порядок не передбачає повернення споживачам зекономлених кошти в еквіваленті вартості газу до 100 кубометрів. Перерахунок відбувся в автоматичному режимі, а суми перерахованих до бюджету субсидій, клієнти "Сумигаз Збут" побачать в особистих кабінетах на сайті 104.ua та безпосередньо у рахунках за травень 2019 р.

До 1 лютого 2019 р. на опалювальний період 2018-2019 рр. субсидії на послуги газопостачання отримували близько 156 тис. родин Сумщини. Відповідно до постанови Уряду для 21,5 тис. клієнтів "Сумигаз Збут" здійснено перерахунок та повернені надлишки субсидій до держбюджету.

"Після монетизації субсидіанти отримують державну допомогу грошима та самостійно здійснюють повну оплату за отримані послуги. Тож нині вся заощаджена субсидія починаючи з березня залишається у готівковій формі на руках у власників домоволодінь. Це значно дисциплінує споживачів природного газу, стимулює до заощадження та самостійного контролю за розрахунками", - сказала директор "Сумигаз Збут" Олена Руденко.

Нагадуємо споживачам природного газу, що з 1 лютого поточного року вся інформація пов’язана з призначенням житлової субсидії знаходиться винятково в місцевих управліннях з питань соціального захисту населення.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА