09:01 25.06.2019

Керувати містами будуть люди із смартфонами

2 хв читати
Керувати містами будуть люди із смартфонами

У Києві відбувся Форум “Пульс України”, який визначив розвиток українських громад. Вести суспільство вперед будуть айті компанії і стартапери.

Зараз на гребені розвитку цивілізації знаходяться айті спільноти і стартапери. Вони розробляють новітні технології, які дають громадянам можливість впливати на роботу влади, контролювати державні фінанси та впроваджувати власні ініціативи і блокувати владні. Саме це і забезпечує демократичний розвиток суспільства та його економічне процвітання.

“В Києві вже працює близько 40 проектів електронного урядування, безпеки, транспорту, медицини, комунальних послуг”,- зазначив під час Форуму “Пульс України” Юрій Назаров, керівник Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської ради. - “Створивши свій кабінет кияни можуть через смартфон користуватись зручними послугами, контролювати роботу влади і долучатись до розбудови міста”.

 

Через смартфон можна платити комунальні послуги, подавати петиції, скарги, а також контролювати витрати з бюджету. Подавати ініціативи розвитку міста й голосуванням блокувати дії влади. Ці та інші послуги вже доступні киянам в рамках платформи “Київ смарт сіті”. На телефон можуть приходити повідомлення про зміну руху транспорту, припинення гарячого водопостачання, а також повідомлення про пожежу чи інші техногенні катастрофи в зоні, де знаходиться власник смартфону.

Захистити громадян від небезпек й водночас надати їм інструменти демократії, прагнуть всі мегаполіси світу.

 

“Міста стають центрами демократії, згуртованості громад і водночас соціальної напруги та небезпеки. А також причинами забруднення навколишнього середовища або ж навпаки - генераторами сталого зростання та екологічних інновацій”,- каже Юрій Назаров.

Знайти баланс і нові рішення для забезпечення комфортного й безпечного життя, а також прозорості роботи влади й можливості громади впливати на розвиток свого міста допомагають стартапери та інноваційні розробки айті спільноти. Якими вони можуть бути і які є запити суспільства обговорювали на чотирьох панельних дискусіях Форуму “Пульс України”. В цьому році його тема була: «Наші міста - наше майбутнє». Учасниками Форуму є молоді політики, експерти, громадські активісти, громадські лідери, журналісти і підприємці з України та інших країн, а також донори, дипломати і представники міжнародних організацій та делегацій в Україні. Форум відбувається щороку в рамках проекту «Центр вивчення демократії». Його організовує Німецько-Польсько-Українське товариство у співпраці з Європейсько-Українським центром молодіжної політики при фінансовій підтримці Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА