13:51 26.06.2019

За 2018 рік до системи газопостачання в Харкові приєдналися 120 споживачів газу

2 хв читати

В минулому році компанія "Харківміськгаз" приєднала до системи газопостачання 120 споживачів.

З них майже 77% - це приєднання приватних домоволодінь. Решта нових об’єктів газопостачання -4 багатоквартирних будинка та 24 комунально-побутових об’єкта.

Вартість послуги приєднання до газорозподільної мережі встановлюється Національною комісією з питань енергетики та комунальних послуг. Для кожної області чи міста – свої цифри. Вартість послуги за стандартне приєднання на 2019 рік для Харкова становить від 14,5 до 21,1 тис грн з ПДВ, не враховуючи внутрішньобудинкові роботи.

Нова модель взаємовідносин між АТ "Харківміськгаз" та споживачами газу в частині приєднання до мереж впроваджена з 2013 року. Головною перевагою послуг стандартного чи нестандартного приєднання є те, що замовнику достатньо подати заяву до Центру обслуговування клієнтів, заповнити опитувальний лист, укласти договір та оплатити вартість робіт. Фахівці газової компанії супроводжують та консультують замовника впродовж усього процесу отримання послуги.

Вже в поточному році до газорозподільних мереж Харкова приєдналися 69 нових об’єктів. Умови та порядок приєднання до газових мереж регламентуються Кодексом газорозподільних систем. За відсутності зауважень в документації на стандартне приєднання газова компанія зобов'язана протягом 10 робочих днів із дня подачі замовником заяви видати йому дозвіл на приєднання, проекти договорів та відповідні рахунки. Весь комплекс робіт по приєднанню до газових мереж за схемою "Стандартне приєднання" фахівці АТ "Харківміськгаз" мають здійснити протягом 90 днів.

Довідка. АТ "Харківміськгаз" - підприємство, яке здійснює розподіл газу на території міста Харкова. Протяжність розподільчих, ввідних,  внутрішних газопроводів та газопроводів-вводів складає більше 8 тисяч кілометрів, щорічний обсяг транспортування природного газу складає 1,4 мільярдів кубічних метрів. АТ "Харківміськгаз" забезпечує природним газом понад 500 тис. домоволодінь та понад 3,5 тис. промислове підприємство, організацій, установ.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА