14:29 18.07.2019

На Вінниччині запрацювала перша в області новозбудована сучасна амбулаторія загальної практики сімейної медицини

2 хв читати

Медичні послуги у новій сучасній лікарській амбулаторії загальної практики сімейної медицини віднині отримуватимуть жителі Жданівської об’єднаної територіальної громади, що у Хмільницькому районі Вінницької області.

17 липня там розпочала роботу новозбудована амбулаторія загальної практики сімейної медицини Жданівського центру первинної медико- санітарної допомоги. Медичний заклад обслуговуватиме пацієнтів із сіл Війтівці (1904 чол.), Качанівка ( 1213 чол.), Семки (526 чол.), Дібрівка ( 592 чол.), Ольгине (65 чол.). Відкриття амбулаторії відбулося в рамках реформи сільської медицини.

Після урочистого перерізання стрічки, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій оглянув приміщення, зведене за типовим проектом, та поспілкувався із медичним персоналом.

Відтепер в сучасній будівлі є реєстратура, два кабінети сімейного лікаря, маніпуляційний та оглядовий кабінети, процедурна, стерилізаційна, кімната для персоналу, зала очікувань, кабінети щеплень і здорової дитини, підсобні та туалетні кімнати.

У приміщенні передбачене і житло для лікаря, зокрема, двокімнатна квартира. Заклад забезпечено необхідним медичним обладнанням та інвентарем, мережею інтернет-зв’язку. Проведено благоустрій території.

Як зазначив в ході огляду приміщень медзакладу голова облдержадміністрації Валерій Коровій, амбулаторія оснащена усім необхідним медичним обладнанням для постановки точного діагнозу та надання первинної меддопомоги.

 «Медична реформа, що стартувала в Україні кілька років тому, є саме тим починанням, котре треба примножувати і розвивати. Маємо тверде переконання, що цьогоріч всі заплановані в області амбулаторії будуть збудовані, аби мешканці населених пунктів області мали змогу одержувати медичні послуги європейського зразка у комфортних умовах. Нова амбулаторія в Війтівцях - гарний приклад злагодженої співпраці керівництва району та ОТГ, адже життя і здоров'я людини – найважливіший скарб»  – наголосив Валерій Коровій.

У свою чергу, голова Жданівської ОТГ Станіслава Ядвіжина повідомила, що в амбулаторії одержуватимуть сучасні медичні послуги майже 4 тисячі жителів громади. У комфортних умовах працюватимуть два сімейних лікаря та 13 штатних працівників медперсоналу. Відтак, мешканці громади мають гарну можливість отримувати якісні медичні послуги у новому сучасному приміщенні.

Як зауважив голова Хмільницької РДА Євгеній Буткевич, нова амбулаторія стане без перебільшення окрасою і громади, і району в цілому.

Будівництво амбулаторії в селі Війтівці минулоріч увійшло до затвердженого Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України переліку об’єктів, які отримують фінансування за кошти субвенції державного бюджету на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості.

Амбулаторія в с. Війтівці Жданівської ОТГ – перша в області, збудована за кошти державної субвенції при співфінансуванні бюджету Жданівської ОТГ. Вартість будівництва склала майже 10 мільйонів гривень. Замовником виступив департамент будівництва, містобудування та архітектури Вінницької облдержадміністрації.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА