09:05 23.07.2019

У першому півріччі 2019 року у Дніпрі встановлено понад 15,3 тис. лічильників газу

2 хв читати

З початку року на території ліцензійної діяльності АТ "Дніпрогаз" встановлено понад 15,3 тис. індивідуальних приладів обліку газу. Зараз лічильниками газу оснащено 85% клієнтів компанії.

У першому півріччі 2019 року у Дніпрі та Дніпровському районі спеціалісти АТ "Дніпрогаз" встановили понад 15,3 тис. індивідуальних лічильників газу. Завершується оснащення приладами обліку категорії споживачів, які користуються лише газовими плитами. На 01.07.2019 року лічильниками оснащено 340 тис. домоволодінь споживачів компанії.

"У 2019 році на дані роботи в тарифі на розподіл природного газу для нашого підприємства НКРЕКП виділено понад 33 млн. грн. Однак зауважу, що фінансування робіт з оснащення населення лічильниками завжди було недостатнім, - пояснює технічний директор "Дніпрогазу" Юрій Безпрозваний. – У загальній ціні газу на сьогоднішній день (6,78 грн. за 1 кубометр) на ці цілі виділяється близько 2 копійок".

Роботи з встановлення індивідуальних лічильників в рамках інвестпрограми АТ "Дніпрогаз" виконуються для споживачів газу повністю безкоштовно, а для виконання монтажних робіт виділяється необхідна кількість розхідних матеріалів. Однак коли окрім встановлення лічильника газу у квартирі необхідно замінити застарілий вимикаючий пристрій (газовий кран) чи підвідні шланги до газових приладів, їх вартість сплачує власник газифікованої квартири.

Споживач газу також повинен забезпечити вільний доступ до газової труби. Для встановлення лічильника слід заздалегідь відсунути меблі, зняти навісні полиці - прибрати все, що може перешкоджати проведенню монтажних робіт.

Основна проблема, яка виникає в процесі оснащення лічильниками багатоповерхового житлового фонду пов’язана з відсутністю  доступу у газифіковані квартири. Деякі мешканці свідомо відмовляють у доступі для встановлення лічильників, тим самим перешкоджаючи виконанню вимог законодавства України.

Згідно положень Кодексу ГРМ, у разі відмови від встановлення лічильників фахівці газової компанії зобов'язані скласти Акт про порушення. При цьому важливо розуміти: якщо споживач не забезпечить встановлення лічильника за свої кошти до 1 січня 2021 року, Оператор ГРМ буде зобов'язаний припинити розподіл газу на об'єкт, де не забезпечено комерційний облік енергоресурсу.

Довідка:

Основною сферою діяльності АТ "Дніпрогаз" є розподіл природного газу для мешканців міста Дніпра та Дніпровського району. Система газопостачання Дніпра – це близько 5,5 тис. км розподільних газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 800 млн. кубометрів газу для 400 тис. побутових споживачів, 3,7 тис. промислових підприємств та інших суб'єктів господарювання. Серед найбільших клієнтів такі підприємства, як Придніпровська ТЕЦ, Євраз - ДМЗ ім. Петровського, Дніпропетровський трубний завод, Дніпропетровський завод прокатних валків та інші. АТ "Дніпрогаз" є одним з найбільших роботодавців міста. Штат підприємства налічує близько 1500 чоловік.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА