16:01 15.08.2019

Український комп’ютінг — втрачені шедеври

2 хв читати

Виставка “Український комп’ютінг — втрачені шедеври” демонструє можливості AR-технологій та повертає до інформаційного поля найперші комп’ютери, зроблені в Україні

Де?: Музей програмного забезпечення та комп’ютерів, Саксаганського, 40/85

Коли?: Відкриття 17 серпня об 11:00. 

Як довго?: Тривалість: 17-25 серпня 2019 року.

Організатори: SnC Myseum, GDG Kyiv-Center, Luxde School, Pause to Play, SIMO AR

Вхід вільний за умови реєстрації:  https://www.meetup.com/GDG-Kyiv-Center/events/264023647/

За допомогою захоплюючих технологій “Доповненої реальности” (Augmented Reality або AR) відтворюються втрачені шедеври українського комп’ютінгу. Протягом кінця 40-х до кінця 70-х рр в Україні сформувалась кібернетична школа світового рівня. Вчені-розробники Лєбєдєв, Глушков, Малиновський та інші створили блискучі легендарні комп’ютери Дніпро, Київ, Промінь, МИР. Київські ЕОМ (Електронообчислювальні машини) тих часів гідно конкурували з найкращими світовими зразками. Саме цим видатним комп’ютерам, історії їхнього створення, драматичній долі їх та їхніх творців присвячена виставка в Музеї програмного забезпечення та комп’ютерів.

Основою виставки є AR-зображення легендарних київські ЕОМ — Дніпра, Києва та Проміня. Зображення створені студентами студії Pause to Play. Об’єкти відтворюються додатком SIMO AR і супроводжуються коментарями фахівців музею. До виставки входять також зображення багатьох легендарних комп’ютерів створених у другій половині 20 сторіччя у різних країнах світу. Всім цим об’єктам буде приділено увагу протягом тижня, коли триватиме виставка.

На відкритті виставки ви побачите презентацію відновлених об’єктів, познайомитесь із авторами-дизайнерами, доповідями експертів та фахівців з AR-моделінгу  та AR-технологій, подивитесь експозицію музея.

Виставка триватиме з 17 по 25 серпня 2019 року.

Контакти: Андрій Чуян, 066-0060-228, [email protected]

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА