10:55 16.08.2019

В Харківській області споживачі не оплатили за газ 2,4 млрд. грн.

2 хв читати

Станом на 1 серпня 2019р. заборгованість мешканців Харкова та області за використаний природний газ перевищила 2,4 млрд. грн. Борг за спожитий газ має кожен третій споживач.

Літній період – найзручніший час розрахуватись за газ, спожитий в опалювальному сезоні, адже витрати на поточне споживання газу мінімальні. Після закінчення опалювального сезону заборгованість клієнтів ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» зменшилась лише на 17%. Тому компанія активізує роботу з поетапного припинення газопостачання боржникам. На сьогодні, в Харкові та області залишаються без газопостачання більше 50 тис. споживачів. Якщо після припинення газопостачання боржник продовжує ігнорувати необхідність оплатити за використаний газ, стягнення заборгованості здійснюється в судовому порядку.

«Відповідно до договору постачання природного газу, клієнт газової компанії зобов’язаний забезпечити своєчасну та повну оплату за використаний газ. У випадку, коли споживач не оплачує послуги та ігнорує повідомлення про необхідність здійснити розрахунки, ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» вимушено припинити надання послуг газопостачання боржнику», - зазначила начальник відділу розрахунків ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» Тетяна Харченко.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18.10.2018р. № 867, ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» має забезпечити розрахунки за використаний побутовими споживачами природний газ з НАК «Нафтогаз України». На сьогодні група компаній Нафтогаз отримує близько 90% коштів, що оплачують мешканці регіону за послуги газопостачання.

Додатково перевірити стан особового рахунку за газ клієнти ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» можуть наступними способами:

  • через Особистий кабінет на сайті 104.ua
  • чат-бот 7104ua у Viber
  • відправивши СМС на номер 7104 (текст СМС: спочатку написати слово Баланс або Balance, а потім через пробіл номер особового рахунку)
  • через мобільний додаток для смартфонів 104 Mobile
  • через мобільний додаток для iPhone 104 Mobile Lite
  • звернувшись до контакт-центру ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» за тел. (057) 728-93-04
  • в центрах обслуговування клієнтів компанії.
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА