12:18 19.08.2019

Через заморожені тарифи зарплата працівників "Вінницягаз" вдвічі менша середньої по промисловості регіону

2 хв читати

АТ "Вінницягаз" забезпечене працівниками на 80 % від фактичної потреби. За сім місяців 2019 року з компанії звільнився 221 працівник. У 2018 році – 364 особи. Зарплати працівників підприємства вдвічи нижчі середньої зарплати в промисловості області.

Відтік кадрів повязаний із низькою зарплатнею. Через те, що НКРЕКП вже три роки не переглядає тариф для "Вінницягаз", зарплати тут суттєво нижчі ринкових, заморожені на рівні 2016 року. За цей же період середня зарплата у Вінницькій області зросла більш, як удвічі.

Станом на 1 серпня середня зарплата працівників "Вінницягаз" згідно тарифу становить близько 5,5 тис. грн. та незмінна вже три роки. У поточному році коефіцієнт плинності кадрів сягнув 12%. На підприємстві катастрофічно не вистачає слюсарів, монтерів, електрогазозварників, монтажників, водіїв, майстрів, контролерів та операторів.

"Діючий тариф на розподіл природного газу не переглядався вже майже три роки та не відповідає економічним реаліям. Це спричиняє дефіцит фінансування по всіх складових тарифу - від оплати праці, придбання товарів та послуг, закупівлі газу для ВТВ, до виконання всіх завдань, пов’язаних з експлуатацією мереж." - пояснює фінансовий директор АТ "Вінницягаз" Сергій Кібітлевський.

Оплата праці в АТ "Вінницягаз" більш, як удвічі менша, ніж в електроенергетиці, тарифи для якої встановлює той же держрегулятор. В результаті такої дискримінації частина працівників "Вінницягаз" перейшла, зокрема, на роботу в електроенергетичні компанії.

 В результаті дефіциту кадрів з кожним роком все складніше забезпечити безперебійне та безаварійне постачання газу в регіоні. Працівники страйкують, вимагають належної оплати праці. Втрати кваліфікованих спеціалістів, які роками знали та виконували свою роботу, фактично неможливо на сьогодні поновити.

Вихід один – перегляд державним регулятором тарифу на розподіл природного газу відповідно до економічно обгрунтованих складових. В іншому випадку оператори газорозподільних систем не зможуть гарантувати безпеку та стабільність у постачанні газу, утримання газотранспортної системи у належному стані.

Довідка. Основною сферою діяльності АТ "Вінницягаз" є розподіл природного газу. На сьогодні рівень газифікації Вінниччини становить 54 %. Природний газ отримують 450 тис. сімей і майже 4,8 тис. підприємств, установ і організацій. Обсяги розподілу становлять  781 978, 504 тис. кубометрів природного газу на рік. АТ "Вінницягаз" входить до реєстру великих платників податку у Вінницькій області. У 2018 році до бюджетів різних рівнів компанією було сплачено понад 73 мільйони гривень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА