14:59 20.08.2019

Рівень зарплат закарпатських газовиків спричинює відтік кадрів за кордон

2 хв читати

Зарплати закарпатських газовиків "заморожені" на рівні 2016 року, що частково спричинює відтік кваліфікованих кадрів. Станом на 1 серпня на підприємстві по області працює 1002 особи. З початку року 136 працівників звільнилося. Значна частина з них виїхала за кордон.

Причина – заробітна плата працівників газорозподільних підприємств України вдвічі менша, ніж в сфері електроенергетики, де тарифи також встановлює НКРЕКП.

"Рівень зарплати працівників напряму залежить від тарифу на розподіл газу, який встановлює регулятор – Національна комісія з питань енергетики та комунальних послуг. Востаннє тариф переглядався у 2016 році. Керівництво нашого підприємства неодноразово зверталося до регулятора з проханням змінити існуючу ситуацію і забезпечити людям гідну зарплату", – прокоментувала фінансовий директор АТ "Закарпатгаз" Наталія Дорохіна.

На підприємстві наголошують: вимога переглянути тариф на розподіл не означає вимогу збільшити ціну газу. У даному випадку йдеться про відсотковий переділ в рамках існуючої ціни. Сьогодні людина сплачує за газ суму, з якої 88% отримують НАК "Нафтогаз" та АТ "Укртрансгаз", 2,5% – газопостачальна компанія і 9,5% – оператор ГРМ (АТ "Закарпатгаз")". Частка у 9,5% є економічно необгрунтованою.

"Незважаючи на ситуацію, що склалася, керівництво АТ "Закарпатгаз" робить все можливе, аби працівники отримували зарплату на рівні ринкової. Крім того, є ряд суттєвих переваг для тих, хто влаштовується на роботу до нас на підприємство. Це, зокрема, так звана "біла зарплата", повне забезпечення соціального пакету, дійсно дружний колектив і перспектива професійного росту", – пояснила начальник управління з персоналу АТ "Закарпатгаз" Ольга Сенишак.

За словами Ольги Сенишак, найбільш затребувані професії на підприємстві сьогодні це –  контролер газового господарства, а також слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА