16:47 21.08.2019

Через низькі зарплати в "Дніпропетровськгазі" залишаються вакантними близько 800 посад

2 хв читати

Впродовж останніх трьох років державний регулятор не переглядав тариф на розподіл газу для АТ "Дніпропетровськгаз". Це призвело до того, що заробітні плати на підприємстві залишилися на рівні 2016 року. За той же час по промисловості зарплатня зросла вдвічі. В результаті з початку року з АТ "Дніпропетровськгаз" звільнилось 382 працівника.

Станом на 1 липня  середня зарплата працівників компанії становить 7 609 грн. В той час, як середньомісячна зарплата по промисловості в Дніпропетровській області в червні склала – 12822 грн.  На підприємстві катастрофічно не вистачає слюсарів, монтерів, електрогазозварників,  водіїв, майстрів, контролерів та операторів.

"Газовики стали заручниками НКРЕКП, яка уникає перегляду тарифу на розподіл природного газу, що є лише складовою ціни на газ. З діючої ціни природного газу за 1 куб. м для населення газорозподільна компанія отримує лише 70 копійок. Це спричиняє дефіцит фінансування по всіх складових тарифу - від оплати праці, до утримання газових мереж в належному стані" - пояснює директор фінансовий АТ "Дніпропетровськгаз" Інна Калягіна.

В результаті дефіциту кадрів з кожним роком все складніше забезпечити безперебійне та безаварійне надання послуг з розподілу газу в регіоні. Працівники страйкують, вимагають належної оплати праці. Втрати кваліфікованих спеціалістів, які роками знали та виконували свою роботу, фактично неможливо на сьогодні поновити.

Звернення газорозподільних підприємств до НКРЕКП та  Кабінету Міністрів України щодо встановлення економічно обгрунтованого тарифу на розподіл у структурі ціни на газ наразі залишаються без належного реагування.

На підприємстві наголошують: вимога переглянути тариф на розподіл не означає вимогу збільшити ціну газу. У даному випадку йдеться про відсотковий  перерозподіл в рамках існуючої ціни. Зі сплаченої вартості газу споживачем газорозподільна компанія отримує лише 10,5%.

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ "Дніпропетровськгаз" є розподіл природного газу споживачам Дніпропетровської області. На сьогодні рівень газифікації регіону становить 89%. Природний газ отримують більш ніж 600 тисяч сімей та 2,3 тис. підприємств, установ і організацій. Компанія посідає друге місце з розподілу природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Обсяги розподілу складають близько 1,7 мільярдів кубометрів газу на рік. ПАТ "Дніпропетровськгаз" - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів усіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА