17:56 22.08.2019

Через низьку заробітну плату АТ "Миколаївгаз" покидають кваліфіковані фахівці

3 хв читати

Через низьку заробітну плату з компанії "Миколаївгаз" масово звільняються працівники. З початку року підприємство залишили 125 працівників. На сьогоднішній день недокомплектація кадрами складає 15%.

Негативна тенденція плинності кадрів в газорозподільній компанії Миколаївської області спостерігається вже не перший рік. В 2017 році компанію покинули 284 працівники, а в 2018 році – 363. З початку 2019 року з компанії звільнилось вже 125 фахівців. Наразі в компанії відкрито 256 вакансій. Основною проблемою для залучення кваліфікованих кадрів вже котрий рік поспіль є низький рівень заробітної плати.

Коштів, закладених в тарифі на розподіл природного газу на оплату праці катастрофічно не вистачає для підвищення заробітної плати працівників до конкурентоспроможного рівня. Зараз середній рівень зарплатні в "Миколаївгазі" складає близько 8 тис. грн., що майже на 20% менше у порівнянні з середньою зарплатою по Миколаївській області і на 38% менше за середній рівень по промисловості в Україні.

"Наближається новий опалювальний сезон, і ми вкрай стурбовані тим, що втрачаємо кваліфікованих працівників з багаторічним досвідом. Рано чи пізно може так статися, що обслуговувати газову систему просто стане нікому. А нових спеціалістів не можемо залучити, адже з таким рівнем оплати праці у них просто немає бажання працювати в компанії", - розповідає начальник управління персоналом АТ "Миколаївгаз" Інеса Мовчан.

Найбільш затребуваними спеціальностями в АТ "Миколаївгаз" залишаються слюсарі з експлуатації та ремонту підземних газопроводів і газового обладнання, електрогазозварники, майстри, інженери, водії, контролери.

Наразі єдиним джерелом фінансування для АТ "Миколаївгаз" є тариф на розподіл природного газу, який затверджується НКРЕКП. Частка видатків на оплату праці персоналу в тарифі становить 37,5%. Однак, вже три роки Держрегулятор не переглядав тариф газорозподільної компанії, який досі залишається на рівні 2016 року.

Профспілкова організація компанії неодноразово зверталася до НКРЕКП та уряду з вимогою врахувати в тарифі на розподіл природного газу підвищення заробітних плат газовиків до рівня, середнього по промисловості. Навіть неодноразові акції протесту не принесли довгоочікуванного результату.

Довідка про компанію:

АТ "Миколаївгаз" - єдина на території Миколаївської області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. Підприємство експлуатує 8,7 тис. км газопроводів. Щорічний обсяг розподілу природного газу складає майже 500 млн. куб. м газу.

Загальний рівень газифікації Миколаївській області - 72%. АТ "Миколаївгаз" забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 349 тис. сімей Миколаївської області, а також 2,8 тис. підприємств, установ і організацій, найбільші з яких - аграрне підприємство "Нібулон", молочна компанія "Лакталіс", Вознесенський шкіряний завод "Возко", Чорноморський суднобудівний завод, Миколаївський комбінат хлібопродуктів та інші.

АТ "Миколаївгаз" входить в десятку кращих платників податків області. Щорічно підприємство перераховує до бюджетів різних рівнів близько 50 млн. гривень.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА