12:30 13.09.2019

Кілька років НКРЕКУ не переглядала заробітну плату для харківських газовиків - "Харківміськгаз"

2 хв читати

Через низьку заробітну плату з компанії "Харківміськгаз" масово звільняється кваліфікований персонал. З початку 2019 року з компанії звільнилося вже 129 осіб. На сьогоднішній день недокомплектація кадрами становить 38%. Це наслідок ігнорування НКРЕКП обов'язки встановлювати економічно-обґрунтований тариф на розподіл для АТ "Харківміськгаз".

Негативна тенденція плинності кадрів в газорозподільної компанії в Харкові спостерігається вже не перший рік. У 2017 році компанію покинули 154 працівника, а в 2018 році - 216. На підприємстві катастрофічно не вистачає слюсарів, монтерів, електрогазозварників, водіїв, майстрів, контролерів, метрологів. 

Зараз єдиним джерелом фінансування для АТ "Харковгоргаз" є тариф на розподіл природного газу, який затверджується НКРЕКП. Частка витрат на оплату праці персоналу в тарифі становить 35 %. Однак, вже три роки Держрегулятор не переглядав тариф газорозподільної компанії, який до цих пір залишається на рівні 2016 року. 

"Основною проблемою для залучення персоналу вже котрий рік є низький рівень заробітної плати. На сьогоднішній день, середня зарплата працівників компанії становить 8 598грн. Низький рівень заробітної плати є причиною відсутності припливу молодих фахівців, що незабаром може привести до необоротних наслідків, а саме - до неможливості здійснювати основні виробничі процеси через відсутність необхідного персоналу", - говорить начальник управління по персоналу АТ"Харківміськгаз" Олена Гетманова 

Вимога переглянути тариф на розподіл це не означає збільшити ціну газу. В даному випадку мова йде про процентний перерозподіл в рамках існуючої ціни. З сплаченої вартості газу споживачем газорозподільна компанія отримує лише 322,92 грн.за 1000 куб.м, що становить лише  4%. Навіть неодноразові акції протесту газовиків за перегляд тарифу під будівлею Регулятора не принесли ніякого результату.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА