18:31 18.09.2019

Геннадій Зубко: Стандарти якості послуг розроблені. Імплементуйте!

2 хв читати

Сьогодні ми передаємо маршрутну карту подальшої реалізації реформ новому Уряду  і цей крок є дуже важливим для їх продовження. Це загальний Transition Book по всім ключовим політикам – децентралізація, енергоефективність, дерегуляція в будівництві - із зафіксованими результатами та подальшою маршрутною картою. Та 4 стандарти послуг: в освіті, первинній медицині, адміністративному сервісі та безпеці. Головний критерій послуги – доступність!

Про це на прес-конференції "Зміни та реформи Мінрегіону: результати роботи і ключові досягнення" заявив Геннадій Зубко.

"Україна, яка сьогодні рухається до Європейського Союзу і імплементує європейські директиви, очікує не просто реформ на рівні прийняття законів, а їх матеріалізацію на місцях. Нашою командою підготовлено 5 Transition Book, в яких викладено результати реформ і наше бачення щодо їх продовження. Це стандарти впровадження Нового освітнього простору і Нової української школи (НУШ), імплементація реформи охорони здоров’я на первинному рівні в сільській місцевості і інфраструктурних об’єктів, напрямку Центрів безпеки і Центрів надання адміністративних послуг. І тому, для нас важливо закінчити цей процес, який ми розпочали в липні 2019 року по передачі новому Уряду цих Transition Book. Тож стандарти якості послуг розроблені, імплементуйте", - наголосив Геннадій Зубко.

Transition Book або так звані довідники, містять повну інформацію як зробити послугу якісною і доступною: вимоги до приміщень, доступності, енергоефективності, інклюзивності, експлікації приміщень, дизайн тощо. "Українці хочуть бачити і відчувати на собі стандарти якісних послуг, незважаючи на сферу – освіту, медицину, соціальні напрямки. І вони повинні бути однакові, незалежно від місця проживання, це місто чи сільська місцевість. Також ми розробили карти доступності, які чітко визначають стандарти. Якщо це стосується адміністративних послуг – 30-ти хвилинна доступність, первинна медицина – година пішої ходи або 5 км за світовими стандартами, Центри безпеки – 20-ти хвилинна доступність. І тому, саме карти доступності, де потрібно будувати або збільшувати інфраструктуру – ця інформація повністю викладена в Transition Book", - розповів Зубко.

За його словами, цими довідниками може користуватися не тільки Міністерство розвитку громад і територій України, а й органи місцевого самоврядування і профільні відомства.

За 5 років роботи Мінрегіону створено 796 ЦНАПів, реалізовано на місцях біля 12 тисяч інфраструктурних проектів у сфері освіти, охорони здоров’я, дорожньої і комунальної інфраструктури. "Не зупиняйтесь, продовжуйте. Доступність не повинна залишитись на картах або в проектах, вона має бути реалізована в реаліях", - підкреслив він.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА