17:42 04.10.2019

Більше 1 500 волинян купили газ на зиму за акційною ціною

3 хв читати

У рамках акції "Твоя енергонезалежність", ініційованої НАК "Нафтогаз України", за літньою ціною волиняни впродовж місяця купили більше 2 млн. кубометрів газу на зиму. Газовий запас споживачі мали право зробити за ціною 5 995,53 грн за тис  куб.м. А з 15 жовтня для них відкривається нова можливість -  вони зможуть в онлайн-режимі обирати період, в який їм вигідніше використовувати свій запас.

Найактивніші клієнти в м.Луцьку, Ковелі та та Нововолинську. В цих містах газ за акційною ціною купили відповідно 349 лучан-споживачів,  142 споживачі-ковельчани і 97 клієнтів-нововолинців.

Луцький район став лідером серед районів і навіть обігнав обласний центр, бо 356 тамтешніх мешканців придбали газу на 3 млн. понад 200 тис грн. Активними були споживачі Ківерцівського району (182 учасники акції), Рожищенського (82 споживачів), Ковельського (52 клієнти) та Іваничівського (44 учасники акції).

Покупку  учасники акції оформляли  цілодобово та без вихідних за допомогою "Особистого кабінету" на сайті 104.ua, а також, в робочі дні – в  Центрах обслуговування клієнтів: в м.Луцьку (просп.Молоді, 14 А), у м.Ковелі (вул.С.Бандери, 34), в смт.Ратне (вул.Газіна,20), у м.Камені-Каширському (вул.Хотешівська, 9). Консультації одержували в Контакт-центрі  за номером : (0332) 280-104.

 "Ця акція особлива тим, що вперше українці одержали право самим обирати, який газовий запас зробити на зиму за літньою ціною, як спланувати фінансові розрахунки на опалювальний сезон. Як відомо, готуй сани влітку, а воза взимку. Акція "Твоя енергонезалежність" тривала майже місяць – з 23 серпня до 25 вересня. В цей період побутові споживачі купували газ на зиму за літньою ціно. В середньому одне домоволодіння в рамках цієї акції придбало близько тисячі кубометрів газу. Є й чимало клієнтів, які витрачали максимум  на цю покупку - близько 15 тис. грн.", - зазначив директор ТОВ "Волиньгаз збут" Микола Тищук.

Акція  - без обмежень, адже  її учасниками мали можливість стати навіть боржники. З 9 вересня  була відкрита можливість купівлі запасу газу на зиму за літньою ціною для тих споживачів, які не встигли погасити заборгованість за раніше спожитий газ.

Участь в акції "Твоя енергонезалежність" дозволить таким споживачам скоротити свої витрати на газ в зимовий період і направити зекономлені кошти на погашення заборгованості.

Максимальний обсяг закупівлі газу  був - до  25 тис куб.м на одне домогосподарство. Запас газу можна було придбати за літньою ціною - 5 995,53 грн за 1000 куб.м.  У ціні не враховані послуги за доставку газу, які змінюються в залежності від регіону. Вартість послуг із доставки газу, а також залишок передплаченого газу по акції "Твоя енергонезалежність" будуть зазначені в щомісячному рахунку за використаний газ.

Використовувати газ, придбаний у рамках акції "Твоя енергонезалежність", можна з 1 жовтня 2019 року до 31 березня 2020 року. З цієї дати НАК "Нафтогаз України" доставляє учасникам акції газ із резервних обсягів за акційною ціною. Розмір економії при цьому буде залежати від поточних цін.

Якщо куплений резерв газу буде витрачено до 1 квітня 2020 року, споживач зможе отримати газ на загальних умовах – за ціною ПСО, що діє на той час. Споживачі, які до 1 квітня 2020 роки не використають передплачений газ, можуть скористатись залишком коштів, тобто, повернути назад неивтрачені кошти. Також залишок коштів можна використати в випадках, коли ціна ПСО на газ буде нижче, ніж ціна акції.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА