11:15 08.10.2019

Заява співпрезидента Асоціації єврейських організацій та громад України (ВААД) Андрія Адамовського

2 хв читати

Як співпрезидент Асоціації єврейських організацій та громад України, я висловлюю підтримку проекту меморіального центру Голокосту «Бабин Яр».

Багато років не вщухають суперечки навколо «Бабиного Яру», але важливо одне – усі сторони єдині в розумінні, що давно час увічнити пам’ять про всіх жертв трагедії. Розповісти про причини трагедії. Зробити усе можливе, аби подібне більше ніколи не повторилося.

Проект вдалося втілити завдяки підтримці людей з усього світу, які об’єдналися заради грандіозної мети. Серед них Михайло Фрідман і Герман Хан, яких я знаю багато років.

Я впевнений, що настав час припинити спекуляції навколо так званого російського сліду і підтримати тих, хто нарешті зрушив ситуацію з мертвої точки і, незважаючи на всі перешкоди, працює над створенням меморіального центру Голокосту «Бабин Яр».

Я поділяю просвітницьку місію проекту – гідно вшанувати пам’ять жертв трагедії Бабиного Яру. Сприяти гуманізації людства через збереження та вивчення історії Голокосту. Важливо, що проект базується на науковому підході до минулого.

Міжнародне значення проекту складно переоцінити. Створення дослідного центру, що спеціалізується на Голокост та інших злочинах, скоєних на територіях України, колишнього Радянського Союзу та Східної Європи, – це унікальний шанс для України отримати музей світового рівня й значення.

У країнах Європи, Ізраїлі та навіть у Сполучених Штатах є свої меморіальні центри, музеї, інституції, які розповідають про трагедію Голокосту. Вони є потужними організаціями, які сприяють розвитку громадянського суспільства завдяки вивченню однієї із наймасштабніших трагедій в історії людства.

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» стане першим в Україні центром, який системно працює із темою "Голокост від куль".

Інституція заповнить прогалину у глобальному ландшафті меморіалізації Голокосту.

Закликаю припинити інсинуації навколо персон донорів проекту. Закликаю направити всі сили на об’єднання навколо роботи над створенням меморіального центру Голокосту «Бабин Яр». Заради пам’яті загиблих і заради майбутнього поколінь.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА