09:27 15.10.2019

Обсяги споживання газу на Криворіжжі за 9 місяців 2019 року зменшились на 11,2%

2 хв читати

Загальний обсяг споживання газу на Криворіжжі за 9 місяців 2019 року склав 654,5 млн. куб. м, що на 11.2% менше, ніж в 2018 році. В результаті компанія недоотримала понад 29 мільйонів гривень запланованої тарифної виручки, яка є єдиним джерелом фінансування робіт з обслуговування і модернізації газових мереж.

Споживання блакитного палива скоротилося серед більшості категорій споживачів: бюджетна сфера використовувала менше газу - на 0.2 млн. куб. м (13.3%), промисловість - на 65,8 млн. куб. м (12.9%), а населення - на 10.8 млн. куб. м (12.9%). Таке падіння обсягів розподілу газу безпосередньо позначилася на фінансовому стані АТ "Криворіжгаз" та здатності компанії реалізувати інвестиційну програму.

"За останні 7 років обсяг споживання природного газу на Криворіжжі скоротився на 38%. Однак незалежно від обсягів розподіленого газу, ми несемо відповідальність за безперебійне і безаварійне газопостачання", - зазначив головний інженер АТ "Криворіжгаз" Борис Рибка.

Крім того, ситуацію з падінням обсягів ускладнюють ще й борги за розподіл природного газу. Адже кошти, що надходять від клієнтів за розподіл газу - це єдине джерело фінансування всіх робіт з утримання газотранспортної системи, ремонту та обслуговування газових мереж, роботи аварійно-диспетчерської служби. Станом на сьогодні, тільки теплопостачальні підприємства мають заборгованість перед АТ "Криворіжгаз" в розмірі 6.1 млн. грн.

Нагадаємо, що з 2012 року споживання газу клієнтами АТ "Криворіжгаз" постійно знижувалося. Так, в 2015 році споживання газу впало на 31%, в 2016 - на 9%. В цілому ж обсяг споживання газу протягом 2012 - 2018 року скоротився на 38%.

Довідка. Основною сферою діяльності АТ "Криворіжгаз" є розподіл природного газу. На сьогоднішній день рівень газифікації міста становить 98%. Природний газ отримують близько 290 000 сімей і 749 підприємств, установ і організацій. Найбільшими споживачами є підприємства гірничо-металургійного комплексу: АрселорМіттал Кривий Ріг, підприємства групи Метінвест, Євраз СУХА БАЛКА. АТ "Криворіжгаз" входить до реєстру великих платників податків у Дніпропетровській області та щорічно платить до бюджетів різних рівнів понад 51 млн. гривень.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА