13:07 18.11.2019

Відбір підручників для шкіл має стати прозорим - голова НОА Войціцька

2 хв читати

Умови проведення конкурсу підручників для 3-го класу, запропоновані Міністерством освіти і науки, перешкоджають підготовці якісних навчальних матеріалів для учнів «Нової української школи».

Про це йдеться у зверненні громадської спілки «Національна освітня асоціація» до міністра освіти і науки Ганни Новосад.

Як зазначили у громадській спілці, авторам проєктів підручників дали всього три тижні, аби підготувати конкурсні матеріали для участі у відборі. Кінцевий термін подачі оригінал-макетів припадає на 28 листопада. Часу, що залишився до цієї дати, недостатньо, щоби підготувати якісні оригінал-макети для участі в конкурсі. Додатковий час потрібен і для того, аби редактори привели нові підручники до сучасної мовної версії, адже всі тексти у них мають відповідати вимогам Українського правопису.

Іще однією перепоною для створення якісних проєктів шкільних підручників стала відсутність критеріїв, за якими планується проведення експертиз оригінал-макетів. Організатор конкурсу планує оприлюднити їх уже після того, як учасники надішлють конкурсні матеріали.

«Порушена логіка дій. Спершу мали б оголосити критерії оцінки, а вже потім - приймати конкурсні матеріали. У такій ситуації, коли правила гри достеменно не відомі, чимало авторів не готові подаватися на конкурс. Ми їх підтримуємо і просимо Міністерство освіти і науки внести зміни до свого наказу щодо термінів проведення конкурсу, щоби забезпечити всім учасникам рівні умови участі та надати авторам можливість завершити підготовку навчальних матеріалів належної якості. Відбір підручників для шкіл має стати прозорим», - заявила голова правління «Національної освітньої асоціації» Вікторія Войціцька.

Як повідомлялося, конкурсний відбір підручників для 3-го класу загальноосвітніх шкіл Міністерство освіти оголосило 7 листопада 2019 року. 

«Національна освітня асоціація» (НОА) заснована у вересні 2019 року провідними українськими компаніями та громадськими об’єднаннями, що беруть участь у створені та виготовленні освітніх продуктів та навчальних матеріалів для здобувачів середньої освіти та педагогічних працівників. До складу «НОА» входять видавництва, які продукують понад 80% підручників та посібників для шкільної освіти.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА