15:45 21.11.2019

Експерти і виробники у будівництві об'єднуються, щоб мати майбутнє - Віктор Лещинський

2 хв читати

Сьогодні під час круглого столу "Будівельна галузь: RESET або хто візьме відповідальність за перезавантаження будівельної галузі?", організованого НЕБАУ, виступили представники 15 регіонів України.

21 листопада 2019, Київ "Нова прозора платформа, яка стане основою для об'єднання здорових та активних професійних сил в будівельній галузі, допоможе швидко і ефективно вирішувати проблеми і для виробників, і для проектувальників, і для експертів", - заявив Віктор Лещинський, глава Національного експертно будівельного альянсу України (НЕБАУ).

Віктор Лещинський, глава Національного експертно будівельного альянсу України

На думку більшості з них - рушійною силою реформування будівництва сьогодні є реальний сектор і громадські організації. Саме вони активно впроваджують кращий європейський і світовий досвід, пристосовуючи його до вітчизняних реалій. "Будівництво сьогодні недооцінене. Його вага в ВВП може і повинна бути не меньш, як 10%, а не 3-4%, що маємо нині ", - заявив Іван Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів.

"Нарешті ми, професіонали і представники громадських організацій, починаємо розуміти, що розвиток галузі не залежить лише від держави. Треба самим розробляти стандарти і розвивати самоврядування, адже саме від ринку і активної позиції громадян залежить успіх України ", - зазначив Павло Міхайліді, голова Громадської ради при Міністерстві розвитку громад і територій.

Павло Міхайліді, голова Громадської ради при Міністерстві розвитку громад і територій

"Своєю діяльністю ми хочемо повернути повагу до самої мирної професії - будівельника. Кілька десятиліть поспіль будівельники недооцінені, як морально, так і матеріально. За що відповідають суспільству "взаємністю" - їдуть будувати сучасні об'єкти по світу. Але хто ж тоді буде розвивати Україну? "- звернувся до професійного співтовариства Віктор Лещинський. Лобіювання інтересів цілої армії будівельників і всіх, хто причетний до будівництва - сьогодні, на думку глави Національного експертно-будівельного альянсу України, має стати трендом.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА