16:32 27.11.2019

Медицина майбутнього: клітинні технології в Україні. Футболіст Андрій Шевченко про власний досвід лікування стовбуровими клітинами

3 хв читати
Медицина майбутнього: клітинні технології в Україні. Футболіст Андрій Шевченко про власний досвід лікування стовбуровими клітинами

3 грудня Інститут клітинної терапії представить у Києві перші результати клінічних випробувань плацентарних стовбурових клітин в Україні в партнерстві з Інститутом травматології та ортопедії НАМН України та Київською клінічною міською лікарнею №6. Цього разу спеціалісти сфокусують увагу на таких поширених захворюваннях, як артроз колінних суглобів та ушкодження суглобів, у тому числі - у професійних спортсменів. У прес-конференції візьме участь легендарний футболіст і тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко.

Клітинна терапія — інноваційний, надзвичайно перспективний метод лікування хвороб і травм, що дозволяє відновити пошкоджені тканини організму та органи за допомогою трансплантації здорових нових клітин — стовбурових клітин. Стовбурові клітини мають унікальну здатність трансформуватися в усі типи тканин і клітин організму, зокрема, клітини крові, печінки, міокарда, хрящової або нервової тканини. Завдяки цьому вони відновлюють ушкоджені органи та їхні функції.

Артроз колінних суглобів називають хворобою «піаністів та спортсменів». Найчастіше на цю недугу страждають люди, організм яких піддається екстремальним навантаженням, а саме спортсмени. У групі ризику також жінки та чоловіки старше 50 років, із яких майже третині діагностують артроз колінних суглобів. Це захворювання супроводжується сильним болем, обмеженням при ходьбі, а іноді й взагалі неможливістю пересуватися.

Результатом клінічних випробувань, які проводить Інститут клітинної терапії в партнерстві з Інститутом травматології та ортопедії НАМН України та Київською клінічною лікарнею №6, має стати можливість застосування клітинної терапії для лікування артрозу колінних суглобів, поліпшення якості життя пацієнтів із цією патологією, а також для уникнення або відтермінування хірургічних втручань із заміни колінного суглоба на штучний.

Стовбурові клітини в світі успішно застосовують для лікування близько 100 важких захворювань, при деяких недугах це єдиний ефективний метод лікування.

Інститут клітинної терапії — високотехнологічний медичний заклад, що спеціалізується на науково-дослідницькій, медичній діяльності та має власний Науковий центр із лабораторією плацентарних стовбурових клітин. Інститут вже має досвід успішного проведення клінічних досліджень клітинних та тканинних препаратів, після завершення яких Координаційний центр трансплантації органів, тканин та клітин Міністерства охорони здоров’я України видав дозвіл на використання апробованої технології виготовлення та застосування клітинних/тканинних препаратів, зокрема, для лікування панкреонекрозу та захворювань периферичних артерій нижніх кінцівок стовбуровими клітинами пуповинної крові та аутологічної жирової тканини відповідно.
На сьогодні два клінічних випробування із застосування методів клітинної та тканинної терапії на стадії завершення, ще чотири тривають.

Прес-конференція, присвячена інноваційному підходу в терапії артрозу колінного суглоба із застосуванням стовбурових клітин плаценти, відбудеться 3 грудня об 11.00 за адресою: Медмістечко, проспект Любомира Гузара (Космонавта Комарова), 3, Інститут клітинної терапії.

Учасники прес-конференції:

1. Соколов Микола Федорович — кандидат медичних наук, головний лікар Інституту клітинної терапії, провідний фахівець із клітинних технологій.

2. Шаблій Володимир Анатолійович — кандидат біологічних наук, заступник директора Банку стовбурових клітин, завідувач Лабораторії стовбурових клітин плаценти Інституту клітинної терапії. Член міжнародного товариства International Placenta Stem Cell Society.

3. Голюк Євген Леонтійович — кандидат медичних наук, завідувач науково-практичного центру тканинної та клітинної терапії ДУ "Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України".

4. Бірса Роман Васильович — лікар вищої категорії, ортопед-травматолог відділення травматології та ортопедії, Київська міська клінічна лікарня №6.

5. Немтінов Петро Ігорьович — старший науковий співробітник Координаційного центру трансплантації органів, тканин та клітин МОЗ України.
Спеціальний гість: легендарний футболіст, головний тренер збірної України з футболу Андрій Миколайович Шевченко.

Акредитація журналістів обов’язкова: http://bit.ly/2XJnfBW

Контактна інформація: [email protected] 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА