16:34 10.12.2019

Майже 70 тис. подолян отримують пільги на газ в грошовій формі

3 хв читати

З жовтня 2019 року для 69,2 тисяч споживачів газу Хмельницької області  пільги на послуги з газопостачання стали монетизованими. Відтак, кошти державної допомоги отримують пільговики, а не газопостачальні компанії.

Відповідно до нововведень, суми пільг розраховуються органами соціального захисту населення та надходять споживачам двома способами: готівкою на руки або безготівково на рахунки в "Ощадбанку".У зв’язку з цим, нарахування платежів за спожитий газ, починаючи з жовтня, здійснюється у повному обсязі, без врахування знижки, яка надається пільговику.

У разі отримання готівки пільговик має сплатити спожиті послуги повністю. Інші пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачу послуг АТ "Ощадбанк" (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку про проведені платежі).

"Споживачів найбільше  цікавить, як оплатити послуги при безготівковій формі виплати пільги, - зауважує директор ТОВ "Хмельницькгаз збут" Андрій Левицький. – Тож, якщо у вас безготівкова форма виплати пільг, то частину платежів за вас здійснює АТ “Ощадбанк”, а частину ви сплачуєте самостійно".

Перерахування коштів "Ощадбанком" надавачам послуг здійснюється за пріоритетним принципом , коли спочатку проводиться оплата за тепло, газ, електроенергію і т.д.

В разі, якщо суми пільги недостатньо, то сплачено буде лише за ті послуги, на які вистачить коштів. А послуги, за які потрібно доплатити - Ощадбанк надішле вам СМС (з розмірами доплати за кожним видом послуги). Також ви можете зайти у свій особистий кабінет на сайті "Ощадбанку", де відображається рух коштів за вашим обліковим записом.

Частина споживачів, які до 15 жовтня подали відповідні заяви до органів соціального захисту населення, отримують кошти монетизованої пільги на руки готівкою. Вони мають самостійно сплатити 100% суми, зазначеної в рахунку.  Для цього споживач може обрати будь-який банк, відділення пошти або платіжну систему.  Інші пільговики, а таких на Хмельниччині і майже 64,7 тис.,  -  отримують кошти монетизованої пільги безготівково на рахунки в Ощадбанку. Вони, як і раніше, сплачують частину платежу, а суму пільги постачальнику газу за них перерахує "Ощадбанк". Про цю оплату банк інформує споживача sms-повідомленням.  Комісія за цю операцію "Ощадбанком" не утримується.

У питанні надання та розрахунку пільг, споживачі газу можуть звертатися до органів соціального захисту на місцях. Відтак, за своєчасне перерахування коштів монетизованої допомоги відповідає АТ "Ощадбанк".

Задля уникнення непорозумінь, споживачі газу можуть  контролювати стан свого особового рахунку, нарахування та платежі онлайн - в Особистому кабінеті на сайті 104.ua.

  Довідка:

Основною  сферою діяльності ТОВ "Хмельницькгаз збут" є постачання природного газу усім категоріям споживачів Хмельницької області (крім м. Шепетівки та Шепетівського району). Компанія законодавчо визначена постачальником газу зі спеціальними обов’язками.

Клієнтами компанії є понад 400 тисяч сімей Хмельниччини, більше 2 тисяч промислових підприємств  та бюджетних організацій, понад 200 релігійних організації. Серед найпотужніших споживачів – ТОВ "Спецавтоінвест", ПрАТ "Городоцький елеватор Суффле".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА