12:21 12.12.2019

Владислав Скальський молоді Вінниччини: Якщо ви хочете досягти успіху, ставте перед собою великі цілі, адже в них легше потрапити

4 хв читати

Сьогодні, 7 грудня, на Вінниччині розпочав роботу вже традиційний обласний зимовий «Білий форум». Представники органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів Вінниччини зустрілись з керівником обласної державної адміністрації Владиславом Скальським, аби поспілкуватися на актуальні для молоді теми, обмінятися враженнями та сформувати спільне бачення подальшої співпраці.

Делегати студентського форуму отримали від керівника регіону пропозиції щодо трьох головних векторів своєї діяльності: сформувати конкретний перелік заходів Студентської ради Вінниччини на 2020 рік та календарний план їхньої реалізації; напрацювати конкретні, реалістичні і важливі проєкти, які б згуртовували студентство області, були чіткими і зрозумілими кожному студенту; поглиблювати зв’язки з іноземними партнерами, зокрема, з молоддю Сьвєнтокшиського воєводства Польщі, а відтак, впроваджувати спільні молодіжні ініціативи, які сприятимуть розширенню двосторонньої співпраці на офіційному рівні.

Варто зазначити, що «Білий форум» триватиме до 8 грудня включно. Програма першого дня форуму передбачає звіт Студентської ради Вінниччини та представлення стратегії Студентської ради Вінниччини, тренінг з написання проектів Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА, візит делегатів форуму в 7-ий апеляційний адміністративний суд, нетворкінг в обласному молодіжному центрі «Квадрат» та роботу в комітетах Студентської ради Вінниччини.

«Залучення молоді через такі ефективні інструменти, як Студентська Рада Вінниччини, до процесів формування управлінських рішень на рівні області та держави в цілому, є вкрай важливим аспектом реалізації молодіжної політики. Водночас, діяльність без планування –це метушня. Тому я хочу попросити кожного з вас, долучитися до розробки конкретного плану нашої спільної діяльності в наступному році. Важливо зважувати всі ресурси: і людські, і матеріальні. І коли ми відчуємо перші приклади наших результативних дій, ефективність Студентської ради Вінниччини зросте в рази. Я дуже на це сподіваюся! Плідної нам співпраці!» – зазначив Владислав Скальський.

Голова облдержадміністрації наголосив, що необхідно згенерувати декілька конкретних і важливих для молоді проєктів, залучивши з максимальною репрезентативністю всі навчальні заклади Вінниччини.

«Якщо ви хочете досягти успіху, ставте перед собою великі цілі, адже в них легше потрапити. Не потрібно розпорошувати свої зусилля на те, що не дасть бажаного ефекту. Мисліть прагматично: хай краще проєктів буде лише кілька, але вони будуть справді вартісними, важливими і реалістичними», – порадив студентам очільник області. Відтак, він запевнив делегатів форуму у всебічній підтримці всіх, важливих для молоді, ініціатив.

Своєю чергою, директорка департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна, привітавши учасників заходу, зазначила, що основна мета Студентської ради Вінниччини – об’єднати органи студентського самоврядування навчальних закладів області для реалізації спільних, важливих для молоді рішень, потужних проєктів молодіжного спрямування.

«Не занурюйтеся в вирішення внутрішніх питань ваших конкретних навчальних закладів. Для цього у вас є органи студентського самоврядування у вузах. Студентська рада Вінниччини дає кожному з вас «карт-бланш» і можливість мислити та діяти масштабніше: що б ви хотіли змінити чи вдосконалити на рівні області, які проєкти хотіли б реалізувати. Це чудова можливість молодим людям проявляти свої здібності. Скористайтеся нею на повну потужність!», – зазначила Наталя Заболотна.

Окрім того, в рамках форуму відбулося обрання голови та президії Студентської ради Вінниччини на 2019-2020 рр. Нагадаємо, що Студентська рада Вінниччини була створена у 2017 році. За період двох років делегатами стали 147 представників від навчальних закладів Вінниччини. До складу СРВ входить 93 представника які об’єднують заклади вищої освіти, заклади фахової передвищої освіти, професійні (професійно-технічні) навчальні заклади. Розпорядженням голови облдержадміністрації від 29.11.2019 року №916 внесено зміни до Положення Студентської ради Вінниччини, яким передбачено об’єднання двох профільних комітетів та введено нову посаду прес-секретаря, який також стане членом Президії Студентської ради. Наразі, діяльність СРВ здійснюється чотирма комітетами: комітет культурно-масової роботи; комітет із соціальних питань; комітет освітньо-правової роботи; комітет з міжнародної діяльності. Голова Студентської ради Вінниччини є членом колегії Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

Однією з можливостей делегатів Студентської ради Вінниччини є стажування в органах державної влади, місцевого самоврядування та районних державних адміністраціях.

З метою підтримки участі Студентської ради Вінниччини у формуванні та реалізації молодіжної політики відповідно до рішення 37 сесії обласної Ради 7 скликання від 05.03.2019 №770 голова Студентської ради, його заступники, секретар та голови комітетів з січня 2019 року вперше в історії студентських дорадчих органів отримують щомісячну іменну стипендію в розмірі 800 грн.

На заходи Студентської ради Вінниччини у 2019 році з обласного бюджету передбачено 120 тис грн. Студентська рада долучилася до обговорення обласного бюджету.

Студентська рада Вінниччини під керівництвом Олександра Мельника увійшла в каталог «Кращі практики молодіжної роботи України» у розділі «Розвиток механізмів забезпечення участі молоді в житті громади».Представники Студентської ради Вінниччини активно долучаються до реалізації молодіжної політики в області. Значна увага приділяється міжнародній співпраці у молодіжній сфері, а саме спільні напрацювання зі студентством міста Кельце.

Варто зазначити, що з 19 по 22  березня 2019 року делегація студентської молоді Вінниччини долучилася до Сьвєнтокшинської Студентської республіки, яка була реалізована на прикладі Вінницької області та проведена у м. Кельце (Польща). Досягнуто попередніх домовленостей про участь студентської молоді Вінниччини на заходах в Ліберецькому краї. Важливою є організація молодіжних обмінів та вивчення кращих міжнародних практик країн Прибалтики.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА