10:11 21.01.2020

Мешканці Дніпра сплачуватимуть за доставку газу окремо

3 хв читати
Мешканці Дніпра сплачуватимуть за доставку газу окремо

Згідно рішення НКРЕКП з січня 2020 року споживачі газу будуть по-новому оплачувати за доставку газу. Тепер доставка газу вилучена із рахунків за газ. Тому всі споживачі отримають окремі рахунки: один за газ, другий – за його доставку.

У Дніпрі та Дніпровському районі споживачі отримають два рахунки: за газ від постачальника та за його доставку від АТ «Дніпрогаз». Вартість послуг з доставки газу виключена з загального рахунку за газ і буде виставлятись окремою квитанцією. Таким чином споживачі газу зможуть побачити, кому та за які послуги вони сплачують кошти. Раніше вартість доставки блакитного палива зазначалась в загальному рахунку окремим рядком.

Відповідно до умов Типового договору розподілу вартість послуг з доставки газу побутовий споживач повинен оплачувати на підставі рахунку АТ «Дніпрогаз» до 20 числа місяця, в якому надаються послуги.

За основу розрахунку береться обсяг споживання газу для кожного окремого споживача за минулий газовий рік: з початку жовтня до кінця вересня. Цей індивідуальний об’єм спожитого газу розділяється на 12 частин та помножується на діючий тариф на доставку газу.

Наприклад: за минулий газовий рік (з 1 жовтня 2018 р. по 30 вересня 2019 р.) споживачем використано 500 куб. м газу. Місячна вартість доставки газу для дніпрян у першому півріччі 2020 року розраховуватиметься наступним чином:

500 куб. / 12 міс. х 0,66 грн. = 27,5 грн. на місяць з ПДВ, де 0,66 грн. – вартість доставки 1 кубометру газу на місяць з ПДВ для АТ «Дніпрогаз». 

«Чимала частина дніпрян використовує природний газ для опалення житла. Тому фінансове навантаження на сімейний бюджет в зимовий період суттєво зростає. Тепер взимку, коли споживачі значно збільшують використання газу, платіж за його доставку не зростає, як це було раніше», - зазначив комерційний директор АТ «Дніпрогаз» Ігор Маньковський.

Якщо клієнт АТ «Дніпрогаз» заощадив енергоресурс та зменшив обсяги споживання, вже в наступному газовому році зменшиться кількість кубометрів палива, що підлягає до сплати. Якщо у власника домоволодіння відсутня потреба в природному газі, а отже й у послугах з його доставки та обслуговування мереж, споживач має право звернутись до АТ «Дніпрогаз» для від’єднання від системи газопостачання.

Нагадуємо, що 24 грудня 2019 року Постановою № 3017 НКРЕКП вперше за чотири роки затвердила нові тарифи на розподіл газу для АТ «Дніпрогаз». В період з 1 січня 2020 року по 30 червня 2020 року включно тариф на послуги розподілу становить 0,66 грн. за 1 куб. м на місяць з ПДВ, а з 1 липня 2020 року складе 0,77 грн. за 1 куб. м на місяць з ПДВ.

Основною сферою діяльності АТ «Дніпрогаз» є розподіл природного газу для мешканців міста Дніпра та Дніпровського району. Система газопостачання Дніпра – це близько 5,5 тис. км розподільних газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 800 млн. кубометрів газу для 400 тис. побутових споживачів, 3,7 тис. промислових підприємств та інших суб'єктів господарювання. Серед найбільших клієнтів такі підприємства, як Придніпровська ТЕЦ, Євраз - ДМЗ ім. Петровського, Дніпропетровський трубний завод, Дніпропетровський завод прокатних валків та інші. АТ «Дніпрогаз» є одним з найбільших роботодавців міста. Штат підприємства налічує близько 1500 чоловік.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА