13:10 18.02.2020

АТ "Дніпропетровськгаз": зарплата газовиків нижча за середню по промисловості

3 хв читати

Тариф на розподіл природного газу затверджений НКРЕКП, що почав діяти з 01 січня 2020 року, нарешті, надасть змогу підвищити заробітну плату працівникам АТ "Дніпропетровськгаз" у середньому на 40%, в результаті чого середня заробітна плата протягом року буде підвищена до рівня 12 609 грн.

У той же час, середня заробітна плата у промисловому секторі Дніпропетровської області за 2019 рік вже склала 12 757 грн. Таким чином, не зважаючи на можливість поліпшення становища підприємства за рахунок нових тарифів на розподіл, рівень заробітної плати в компанії не є конкурентним на ринку праці.

Відтак АТ "Дніпропетровськгаз" продовжуватиме конструктивний діалог з НКРЕКП для перегляду і встановлення економічно обґрунтованого тарифу, якій дасть змогу газовикам отримувати достойну заробітну плату.

Продовж попередніх років, середня заробітна плата закладена в тарифі на розподіл, для АТ "Дніпропетровськгаз" складала 7398 грн. Утім, з метою збереження кваліфікованих кадрів підприємство, за рахунок інших статей витрат збільшило середню заробітну плату до рівня 7607грн.

"Наша компанія повинна стимулювати фахівців, у першу чергу фінансово, для забезпечення безперебійного та безаварійного розподілу газу мережами. Мета АТ "Дніпропетровськгаз" - бути сервісною компанією №1 на ринку комунальних послуг. Відповідно, заробітна плата наших співробітників повинна бути не нижчою, ніж заробітна плата у промисловості на території ліцензованої діяльності, бо від цього напряму залежить якість обслуговування наших клієнтів" - говорить Анатолій Москвичов, начальник управління з персоналу АТ "Дніпропетровськгаз".

АТ "Дніпропетровськгаз" продовжуватиме активно відстоювати інтереси своїх працівників і робити все можливе для того, щоб утримувати кращі кваліфіковані кадри. Зараз штат компанії укомплектований на 80%. Через низьку оплату праці, передбачену тарифом на розподіл, підприємству постійно бракує водіїв, електрозварювальників, слюсарів. Показник плинності кадрів складає 15,4% на рік. Враховуючи час на підготовку новоприйнятих співробітників, якій складає мінімум 3-4 місяці, такий показник є катастрофічним для АТ "Дніпропетровськгаз".

Не дивлячись на низьку заробітну плату закладену в тариф компанії, що працюють під брендом РГК, щорічно збільшують інвестування у своїх співробітників. З метою впровадження системи навчання, у 2019 році було відкрито надсучасний Центр навчання та розвитку персоналу. У подальшому такі Центри буде відкрито майже на всіх підприємствах групи.

Так само продовжується співпраця з провідними українськими бізнес – школами для навчання працівників підприємств, з метою якісної підготовки кадрового резерву для підприємств газорозподільної галузі.

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ "Дніпропетровськгаз" є розподіл природного газу споживачам Дніпропетровської області. На сьогодні рівень газифікації регіону становить 89%. Природний газ отримують більш ніж 600 тисяч сімей та 2,3 тис. підприємств, установ і організацій. Компанія посідає друге місце з розподілу природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Обсяги розподілу складають близько 1,7 мільярдів кубометрів газу на рік. ПАТ "Дніпропетровськгаз" - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів усіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА