11:35 26.02.2020

Як захистити дачу від грабіжників

3 хв читати

З приходом холодів для дачних злодюжок починається «високий» сезон. З жовтня по квітень більшість будинків залишаються порожніми, стаючи ласою здобиччю як для «гастролерів», так і для недобросовісних сусідів. Грабіжники виносять все підряд: меблі, побутову техніку, інструменти, будівельні матеріали, радіатори та навіть електропроводку.

У більшості випадків зловмисники забираються на ділянки без охорони, на яких немає сигналізації та камер відеоспостереження. Деякі злодії паркують машини прямо перед вікнами та спокійно вивозять великогабаритні речі. Експерти компанії Ajax розповіли, як захистити заміський будинок від непрошених гостей за допомогою простої системи безпеки.

Чому муляжі не спрацьовують

Бажаючи заощадити, деякі дачники встановлюють на ділянках імітації систем безпеки. Це можуть бути і муляжі камер, і миготливі світлодіоди на вікнах, і страхітливі таблички «об’єкт під охороною». Серед популярних варіантів — потужний прожектор з датчиком руху і «розумна» система автоматичного управління освітленням (імітація присутності).

«Обманка» може налякати тільки недосвідченого злодюжку-гастролера, який не має часу для спостереження за ділянкою. Якщо ж зловмисник живе в селищі, то рано чи пізно здогадається про підміну. Обман легко розкрити по неочищених від снігу доріжках і відсутності реакції після спрацьовування «системи безпеки».

Охорона периметра як ефективний метод профілактики

Якщо ви вирішили встановити замість муляжів справжню сигналізацію, зробіть систему максимально ефективною. Крім будинку захистіть зовнішній периметр, використовуючи з цією метою бездротові вуличні датчики руху. Інфрачервоні детектори виявлять підозрілу активність, як тільки зловмисник опиниться на ділянці. Звук сирени з високою імовірністю відлякає злодія, а завдяки ранньому сповіщенню ви отримаєте суттєву фору за часом.

Захистіть периметр будинку за допомогою детекторів розбиття скла, дверних герконів і внутрішніх датчиків руху. Подбайте про автономне живлення для всіх пристроїв, оскільки з електрикою в селищах часто виникають перебої. Віддавайте перевагу хабу, здатному протриматися на акумуляторі якомога довше.

Оптимально, якщо поруч із селищем базується охоронна компанія, яка погодиться підключити сигналізацію на пульт. У цьому випадку перед покупкою системи уточніть, чи відповідає вона вимогам цієї компанії. Якщо найближча організація знаходиться занадто далеко, встановіть автономну GSM-сигналізацію з віддаленим керуванням зі смартфона або комп’ютера. Для підвищення рівня безпеки встановіть і підключіть до хабу вуличні камери з вбудованими датчиками руху та ІЧ-підсвічуванням.

5 ознак надійної бездротової сигналізації для дачі

1. Охоронні компанії готові підключити сигналізацію на пульт, що свідчить про успішне проходження багатомісячних тестових випробувань.
2. Хаб може «спілкуватися» з бездротовими датчиками на великій відстані, покриваючи не тільки будинок, а повністю всю ділянку.
3. Хаб сповіщає користувачів про втрату зв’язку з датчиками, спроби злому корпусу, відключення електрики, зашумлення радіосигналу та з приводу інших форс-мажорних ситуацій.
4. Датчики руху «ігнорують» тварин і дерева, але реагують на спроби зловмисників перекрити лінзи або розкрити корпус.
5. У разі глушіння радіосигналу хаб зможе сповістити користувачів за допомогою альтернативних каналів — наприклад, через стаціонарний інтернет.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА