18:41 04.04.2020

5 тисяч нових продуктових наборів і понад 2 тисячі благодійників – волонтерська платформа "Солідарність" набирає обертів

3 хв читати

5 тисяч нових продуктових наборів для людей, які змушені дотримуватися найсуворішої самоізоляції – літніх громадян, людей з інвалідністю, а також родин загиблих на фронті та ветеранів АТО/ООС сьогодні зібрали волонтери у Відкритому офісі «Європейської Солідарності». 

Активістка ГО «Справа Громад» Марія Мадзігон веде регулярні стрім-трансляції з офісу, який останні два тижні більше схожий на великий, добре організований логістичний центр. 

У суботу тут знову працює живий конвеєр, де за захисними масками можна впізнати народних депутатів, відомих волонтерів та активістів, які ще з 14 року почали допомагати армії, а тепер долучаються до порятунку своїх співгромадян. 

«У ситуаціях, коли відбувається щось важке і незрозуміле, найкращий вихід – це взятися за важку фізичну роботу. Це прекрасна можливість для психологічного перезавантаження, тим паче в оточенні однодумців, тим паче розуміючи, що ми реально допомагаємо людям, які цього потребують. Це прекрасне і дуже корисне проведення часу. Тут як на Майдані», – ділиться своїми відчуттями народний депутат Володимир В’ятрович. 

«Участь у цьому процесі дарує дуже велике задоволення, тому що з одного боку ти робиш корисну справу, з іншого – працювати весело. Всім бажаю здоров’я, натхнення, насправді хорошого настрою, тому що все важке потрібно проходити з хорошим настроєм», – переконана громадська активістка Тетяна Чорновол. 

«У нас тут робоча атмосфера, працюємо без перерв. Це нагадує 2014 рік, бо така велика кількість людей так швидко і так багато часу приділяла допомозі армії. Зараз ми так само приділяємо цю увагу, і свою роботу, і свій час для того, щоб допомогти тим людям, які найбільш вразливі. Це літні люди, люди з інвалідністю, люди, які не можуть, на жаль, вийти і купити собі продукти. Деякі з них не мають грошей для цього. Тому ми зараз і робимо це», – говорить ветеран АТО Олександр Погребиський. 

Волонтерка, відома блогерка Таня Адамс, яка теж долучилась до цього благодійного конвеєра, каже, що відчуває своєрідне дежа в’ю із 2015 роком. «Так, це схоже на 15-й рік. Багато людей, які мають ті самі прагнення, ті самі сподівання, які працюють безкоштовно», – говорить блогерка. 

Петро та Марина Порошенко доєдналися до активістів усією родиною – разом із дітьми. 

«Ми всі тут зібралися для надзвичайно важливої справи – продемонструвати, що українці піклуються про тих, кому зараз потрібна допомога, людей похилого віку, які в умовах ізоляції залишилися сам на сам. Ми закликаємо дотримуватися ізоляції і карантину, але ми не залишимо вас сам на сам із проблемою. І продукти харчування, і ліки, і все, що вам необхідно, волонтери, які не залишаються байдужими, прийдуть до дому до тих, хто цього потребує», – наголошує лідер «Європейської Солідарності». 

«Дуже дякую «Справі громад», яка організувала все це. Окремо хочу подякувати тим, хто фінансово підтримав цю акцію. Уже більше 2 тисяч людей долучилися фінансово, і це дозволить нам зробити наступні 5 тисяч коробок виключно за ваші кошти. Ви круті, ви молодці», – зазначив п’ятий Президент. 

У Відкритий офіс також доставили першу партію захисних костюмів для лікарів, які були закуплені в Китаї і оперативно надійдуть у лікарні в різних регіонах країни. Загалом у Порошенка замовили 100 тисяч таких костюмів. 10 тисяч –  вже в Україні. Як показала Марія Мадзігон на експериментальному зразку, це костюми високого ступеня захисту, зі спеціальної тканини, яка дозволяє лікарям нормально почуватися в них протягом усієї зміни.  

«Дивіться, скільки нас тут. Тут є депутати, колишні міністри, тут і лідери громадської думки і митці, і офіцери, і ветерани, всі об’єдналися сьогодні. І тут є найкраще місце в Україні зараз.

Ми суворо дотримуємося правил карантину. Всі одягнуті в маски, всі носять рукавички, користуються антисептиком і зберігають максимальний рівень захисту. Дякую всім за фантастичну роботу», – говорить наостанок свого репортажу Марія Мадзігон. 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА