20:48 09.07.2020

Завдяки Зеленському врятували українського виробника шпалер – голова Чернігівської ОДА Прокопенко

3 хв читати

Один із найбільших платників податків в Чернігівській області, компанія "Слов’янські шпалери – КФТП" (м. Корюківка) була за крок від втрати значної частини ринку через здорожчання собівартості продукції. Втім, завдяки втручанню Президента України Володимира Зеленського підприємство вдалося захистити. Рішення про введення 18% спецмита на імпорт полівінілхлориду, який є складовою технологічного процесу виготовлення шпалер, скасували.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської ОДА.

Нагадаємо, що у травні 2020 року Міжвідомча комісія з питань міжнародної торгівлі ухвалила рішення про запровадження 18% спецмита на ввезення імпортного полівінілхлориду. Це речовина, яка застосовується у промисловому виробництві широкого кола товарів. У тому числі - шпалер, які є основним видом продукції АТ "Слов'янські шпалери - КФТП". Підвищення вартості полівінілхлориду потягнуло б збільшення собівартості, а значить і ціни для кінцевого споживача.

Переважна частка продукції компанії "Слов'янські шпалери – КФТП" експортується до Казахстану, Польщі, Болгарії, Туреччини, Азербайджану, країн Балтії, за рахунок чого формується до 80% доходів підприємства. Тож наслідком введення спецмита могла стати втрата експортних ринків збуту, скорочення або ж навіть зупинка виробництва.

Загалом, у зв’язку з підвищенням митних ставок на імпорт ПВХ, загроза падіння рентабельності виникла не лише у Корюківської фабрики, але й у великої кількості інших промислових підприємств всієї України.

"10 червня під час візиту Президента України Володимира Зеленського на Чернігівщину, Чернігівська обласна державна адміністрація звернулася до Президента та прем'єр-міністра із проханням захистити права вітчизняних виробників, зокрема, компанію "Слов’янські шпалери – КФТП", - розповів голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Під час наради Президент зв’язався з міністром розвитку економіки Ігорем Петрашком і дав доручення розібратись з ситуацією. І вже за кілька тижнів з’явився результат: 24 червня Міжвідомча комісія з питань міжнародної торгівлі оприлюднила в газеті "Урядовий кур’єр" повідомлення про скасування свого попереднього рішення від 22 травня 2020 року. Таким чином 18% спецмита на ввезення імпортного полівінілхлориду було скасовано.

"Генеральний директор "Слов’янські шпалери – КФТП" Віктор Мурай підтвердив, що проблема вже вирішена – днями підприємство розмитнило перший вантаж без сплати спецмита", – сказав Прокопенко.

Таким чином, завдяки скасуванню спецмита на імпорт полівінілхлориду, вдалося запобігти зростанню собівартості кінцевого продукту та зберегти експортні позиції українських товаровиробників.

Довідка

Акціонерне товариство "Слов’янські шпалери - КФТП" – найбільший виробник шпалер в Європі. Колекція дизайнів перевищує 1200 найменувань флізелінових, вінілових, акрилових, дуплексних та гофрованих шпалер. На підприємстві працює 650 осіб.

Значна увага приділяється інноваційній діяльності. З метою утримання лідерських позицій на ринку компанія постійно оновлює основні виробничі фонди. Останнім часом введено в експлуатацію нові шпалеродрукувальні машини: шпалеродрукувальна машина фірми Olbrich (вартість 2,5 млн доларів США) та шпалеродрукувальна машина фірми Stork (вартість 3,5 млн доларів США).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА