11:43 15.07.2020

Відсутність системи реєстрації кормових добавок може лишити мільйони домашніх тварин в Україні без їжі, — бізнес-спільнота

2 хв читати
Відсутність системи реєстрації кормових добавок може лишити мільйони домашніх тварин в Україні без їжі, — бізнес-спільнота

Закон «Про безпечність та гігієну кормів», що набрав чинності в січні 2020 року, передбачає обов’язкову реєстрацію кормових добавок у складі вироблених в Україні або імпортованих кормів. Проте сам державний реєстр кормових добавок так створено й не було. 

Занепокоєна ситуацією, Європейська Бізнес Асоціація (EBA), разом з Американською торговельною палатою в Україні (ACC) та Спілкою українських підприємців (СУП), звернулася до Володимира Зеленського із проханням терміново розглянути й ухвалити законопроєкти, які б розв'язали вищезазначене питання. Це законопроєкт «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про безпечність та гігієну кормів» з метою стабілізації ринку кормів» і «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин».

Повний текст звернення можна переглянути на офіційному сайті Європейської Бізнес Асоціації. 

Як зазначають представники бізнесу, вже два роки вони наголошують на необхідності створити український реєстр кормових добавок як еквівалент європейської системи реєстрації. Проте, попри ухвалення відповідного закону ще у 2017 році, реєстр так і не було складено. Це означає, що будь-який корм (імпортований чи українського виробництва), який щойно з’явився на ринку або оновив рецептуру, не може надійти у продаж в Україні. 

За даними бізнес-спільноти, наразі вже наявні приклади зупинки імпорту кормів з ЄС в Україну. А згодом приблизно 11 мільйонів домашніх тварин можуть й зовсім втратити доступ до якісної продукції, серед якої, зокрема, ветеринарні суміші для хворих котів і собак. 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА