13:39 06.05.2021

Про міжнародну конференцію "Наркотична та алкогольна залежність: безпека суспільства, захист неповнолітніх, психічне здоров’я"

3 хв читати

Український інститут майбутнього запрошує журналістів та усіх зацікавлених осіб приєднатись до прямої трансляції міжнародної конференції на тему: «Наркотична та алкогольна залежність: безпека суспільства, захист неповнолітніх, психічне здоров’я», яка відбудеться 13 та 14 травня з 9:00 до 18:00 (перерва з 13:00 до 14:00).

Більше 7 000000 українців мають родичів чи друзів з наркотичною чи алкогольною залежністю або навіть з обома залежностями одночасно. Більше половини громадяни, які мають наркозалежних родичів або близьких знайомих, розповіли про відомі їм випадки, коли ці люди були небезпечними для себе та/або для оточуючих.

Саме тому Український інститут майбутнього ініціює міжнародну конференцію спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, Міністерством внутрішніх справ України та соціальною ініціативою «У_Міщенко. Соціальний діалог».

Захід покликаний актуалізувати увагу представників органів державної влади, приватного і громадського секторів до питань наркотичної та алкогольної залежності в Україні з точки зору її впливу на базові для суспільства сфери: безпеку, охорону дитинства та здоров’я, а також питань забезпечення доступу осіб із залежністю до якісних послуг із лікування та реабілітації як індустрії, належний розвиток якої потребує системного і комплексного підходу. У межах зазначеного будуть виявлені та окреслені проблемні аспекти регулювання та функціонування як з боку державного, так і приватного й громадського секторів та визначено чіткий алгоритм консолідованих дій із їх розв’язання, з урахуванням кращих іноземних практик. Останнє передбачатиме підписання Меморандуму про співпрацю.

Конференція складається з 4 панелей, присвячених наступним питанням:

Панель 1. Державна політика щодо питань наркотичної та алкогольної залежності у дітей та дорослих. Міжнародний досвід та можливості його запровадження в Україні;

Панель 2. Дитяча залежність;

Панель 3. Медицина: стандарти лікування залежності від різних типів ПАР;

Панель 4. Лікувальні заклади та соціально-реабілітаційні центри. Прозоре функціонування, напрями взаємодії та державна підтримка.

В якості спікерів конференції передбачаються представники іноземних держав, Організації Об’єднаних Націй, Верховної Ради України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерство соціальної політики України, Офісу Генерального прокурора, Національної поліції України, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Уповноваженого Президента України з прав дитини, інших державних органів, а також провідні практичні та наукові працівники в сфері лікування і реабілітації осіб з наркотичною та алкогольною залежністю.

За результатами конференції буде видано електронний збірник тез, який буде опубліковано на сайті Комітету (http://komzakonpr.rada.gov.ua/), Українсько інституту майбутнього (https://uifuture.org/) та Соціального Діалогу (http://socialdialogue.com.ua).

Слідкувати за новинами щодо конференції, вислати тези з оголошених питань та приєднатися до обговорення можна на сайті проекту «Соціальний діалог» http://socialdialogue.com.ua

Пряма трансляція розпочнеться на YouTube-каналі: Ukrainian Institute for the Future за посиланням: https://youtu.be/cOVhpd9Pldo

Питання спікерам щодо тематики конференції можна буде поставити під час трансляції в YouTube або заздалегідь надіславши на пошту: [email protected]

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА