09:29 18.05.2021

Терехов: Харків став першим містом, де можна оформити реєстрацію місця проживання онлайн

2 хв читати

У Харкові стало можливим оформити реєстрацію місця проживання без паперової тяганини й відвідування центрів адмінпослуг. Тепер внести дані можна не виходячи з дому, заявив в.о. міського голови Ігор Терехов.

Харків став першим в Україні містом, де можлива така послуга. Міністерство цифрової трансформації вибрало Харків тому, що тут проведена велика робота з розвитку та модифікації реєстру територіальної громади та його інтеграції з державними реєстрами.

За словами Терехова, Харків вже не вперше стає пілотом для старту нових цифрових проєктів. Місто славиться тим, що є найбільш діджиталізованим в країні.

"За статистикою, реєстрація місця проживання є найпопулярнішою послугою в Україні. У нас в місті кожен другий відвідувач центрів надання адміністративних послуг звертається саме за цією послугою. У минулому році її отримали близько 58 тисяч осіб. Тепер вона стане набагато доступнішою, адже отримати її можна буде в електронному вигляді", - повідомив виконуючий обов'язки міського голови.

Щоб оформити або змінити реєстрацію, потрібно внести заявку через систему "Дія" та сплатити адміністративний збір у розмірі 13,6 гривень.

"Це ще один крок уперед, тому що у людини немає необхідності ходити по кабінетах, навіть приїжджати в центр адмінпослуг - вона може зробити все, не виходячи з дому", - зазначив Терехов.

Раніше повідомлялося, що згідно з соцопитуваннями Ігор Терехов є фаворитом серед кандидатів на посаду міського голови. Вибори мера Харкова відбудуться в жовтні цього року.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА