19:43 18.05.2021

Основні типи автомобільних фільтрів та функції, які вони виконують

3 хв читати

p>

Сучасні автомобілі є складними механізмами, в яких всі елементи взаємопов'язані і мають певне призначення. Крім ключових функціональних вузлів, таких як двигун, є допоміжні пристрої, які забезпечують очистку робочих потоків і попереджають різні поломки, пов'язані з забрудненням механізмів. Якщо якийсь фільтр перестав справлятися з експлуатаційними навантаженнями, його можна замінити, замовивши деталь з потрібними характеристиками на Мріяр. З платформою співпрацюють багато магазинів і СТО в Україні, так що проблем з пошуком і виконанням заміни не виникне. На жаль, не всі усвідомлюють важливість фільтрів і їх своєчасного оновлення. Наша стаття дозволить зрозуміти, навіщо потрібні очисники і чому не можна зволікати з їх заміною.

Найбільш важливі типи фільтрів сучасних авто

  1. Паливний. Дозволяють видаляти бруд, пил та іржу з палива, а також перешкоджати перемішуванню робочої рідини з водою, яка проникає всередину авто в момент заправки або при опадах. Завдяки цьому фільтру вдається продовжити термін служби жиклерів, форсунок і інших запчастин паливної системи, при цьому для кожного типу двигуна існують особливі види очищувачів, що враховують специфіку їх функціонування.
  2. Масляний. Бореться з небезпечними частинками в моторному маслі, які з'являються в результаті тертя поверхонь і проникнення твердих продуктів згоряння бензину або дизеля. Конструктивно можуть бути різними - нерозбірними з 2 клапанами і у вигляді змінного картриджа зі стаціонарним корпусом, що встановлюється в блок циліндрів двигуна.
  3. Повітряний. Забезпечує очищення повітряних мас, які надходять в двигун, перешкоджаючи руйнуванню деталей під впливом домішок і абразивних речовин. Додатково він потрібен, щоб мінімізувати небезпеку потрапляння вологи в систему, знижувати шумовий фон при запуску двигуна, а також підтримувати рівномірну циркуляцію повітря. Найбільш прогресивні моделі здатні на багатоетапне очищення за допомогою продування стисненим повітрям в автоматичному режимі.

Які ще фільтри встановлені на автомобілях?

Крім основних є й інші, не менш важливі пристрої для очищення рідин і газів, частина з яких не використовується в легкових авто, але незамінна для вантажівок та спецтехніки. За їх станом також потрібно стежити:

  • гідравлічні фільтри потрібні, щоб уберегти гідропідсилювачі, гальмівні системи і гідравлічні приводи, а також підвищувати їх продуктивність, паралельно знижуючи ризик передчасного зносу;
  • очисники трансмісії забезпечують безперебійне функціонування механічних і автоматичних коробок передач, продовжують їх термін служби;
  • вентиляційні фільтри необхідні для попередження потрапляння в салон пилу і інших забруднень повітря, включаючи вихлопні гази;
  • очисники системи кондиціонування - застосовуються для підтримки необхідного хімічного складу і чистоти охолоджуючої рідини. Вони оптимізують теплообмінні процеси в моторі, не дають формуватися на стінках охолоджуючої системи різних відкладень.

Як бути у випадку поломки?

Існують рекомендації виробників авто щодо заміни очищувачів, наприклад, новий масляний фільтр потрібно встановлювати кожні 10-15 тис.км. пробігу. Але нерідко шукати нову деталь доводиться через передчасний знос або несправність. Щоб не витрачати багато часу і зусиль на підбір, рекомендуємо ознайомитись з усім каталогом фільтрів https://mriyar.ua/filtry інтелектуальної платформи Мріяр, де свої товари пропонує більше 750 торгових точок з різних куточків України. Самостійно здійснювати заміну, особливо якщо машина на гарантії, небажано, тим більше що окрім очевидної несправності можуть виявитися і інші поломки. Розумніше скористатися послугами СТО, де є інноваційне діагностичне обладнання і запас деталей для вашої марки і модифікації авто.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА