12:35 14.06.2021

Малогабаритна кухня: універсальні поради по оформленню

3 хв читати

оформлення кухні

Невелика площа приміщення — ще не привід відмовлятися від стильної та затишної кухні. Звісно, тут є свої особливості, проте, якщо все продумати до деталей і прикласти трохи зусиль, навіть малогабаритна кухня може виглядати на всі сто. Пропонуємо скористатися порадами досвідчених дизайнерів щодо оформлення маленької кухні.

Оформлення вікон

Вікна в приміщенні невеликого розміру не рекомендовано прикрашати пишними шторами та використовувати темні кольори. Це візуально зменшить простір ще більше. Краще за інші підійдуть фіранки з легких матеріалів. Гарний вигляд матиме тюль або шовк.

Також стандартні штори можна замінити на римські або на жалюзі. Особливо якщо поруч з вікном розміщується плита, мийка чи гарнітур.

Візуально збільшити приміщення допоможуть моделі з великим принтом. Завдяки вертикальному візерунку вікно здаватиметься вище, а горизонтальному — ширше.

А щоб виділити саме вікно, можна пофарбувати раму в трохи темніший або світліший колір. Яскраві стіни, штори чи предмети інтер’єру також будуть робити маленьку кухню візуально більшою.

Меблі для маленької кухні

Будь-які ідеї оформлення кухні невеликих розмірів мають включати мінімальний набір меблів. Якщо дозволяє місце, можна поставити невеликий обідній стіл і стільці, у разі його нестачі — придбати висувного столика. В деяких помешканнях можна переробити підвіконня на барну стійку або стіл.

Гарнітур можна поставити лінійно, Г-подібно чи трикутником. В маленьких приміщеннях є сенс робити його прямо до стелі, а витяжку монтувати вбудовану, адже це збереже багато місця.

Бажано не використовувати багато аксесуарів, а меблі обирати не більше, ніж двох кольорів. У протилежному випадку приміщення виглядатиме захаращеним.

Кольорова гама

Оформлення інтер’єру кухні багато в чому залежить від кольору її стін. Вони мають гармонійно виглядати з гарнітуром, а також підлогою.

Оскільки мова йде про малогабаритні приміщення, оформлення стін у кухні краще планувати у світлих і теплих тонах. Завдяки свіжим кольорам приміщення не тільки здаватиметься більшим, але це й створить атмосферу наповненості його повітрям, що додасть більшого затишку.

Освітлення

Сучасне оформлення кухні передбачає наявність декількох джерел освітлення. Краще за все зробити окреме освітлення для кожної зони. Робочу поверхню слід обладнати додатковим світлом, над столом можна повісити навісну лампу чи просто зробити окреме підсвічування.

Для підкреслення окремих елементів інтер’єру також можна використовувати декоративне світло. Завдяки освітленню можна створити зонування навіть невеликої кухні.

Полиці, шафки

шфки на кухні

Кухня, оформлення якої здійснено правильно — це та, в якій оптимально організоване зберігання речей. Для цього можна використовувати як відкриті, так і закриті полиці. Замість двостулкових дверцят краще обладнати відкидні, складні, з підіймальними механізмами.

Економлять місце кутові полиці-каруселі. Для більшої зручності закриті полиці роблять різної висоти, використовують висувні пенали.

Нижні полиці можна робити не такими глибокими, як верхні. На їх місткість це ніяк не вплине, проте додасть трохи простору. Також заповнюйте всі полиці й шафки повністю. Для цього можна купити спеціальні розділювачі, розширювачі, які дозволяють вміщувати більше речей.

Варіантів оздоблення кухні дуже багато, оберіть той, що вам до смаку і якнайкраще пасуватиме саме до вашого приміщення!

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА