09:38 20.09.2021

Альянс провів чергове засідання Вищої Ради експертних організацій будгалузі

2 хв читати

17 вересня в готелі InterСont inental Kyiv відбулося чергове засідання Вищої Ради експертних організацій будівельної галузі. Його організував Національний експертно-будівельний альянс України. До заходу долучилися і представники команди Мінцифри.

За словами президента НЕБАУ та групи компаній Win Experts Віктора Лещинського, нині з’явилася потреба в створенні дієвого дорадчого органу, який би займався розглядом спірних питань у сфері проектування та містобудування. Він повинен захищати інтереси експертних організацій та експертів:

"Загалом наш Альянс ставить за мету об’єднати зусилля усієї експертної спільноти задля захисту спільних інтересів та розвитку в цілому".

На заході обговорили низку інших важливих питань: вимоги до персоналу як умова забезпечення якості експертизи (зміни до порядку професійної атестації, нові підходи до експертних організацій і експертів у контексті законопроектів 5655 і 5857); єдина державна електронна система у сфері будівництва, електронні кабінети, портал Е-construction; MIPIM-тренди світового девелопменту.

Голова правління ВГО "Асоціація експертів будівельної галузі" Ігор Власенко зазначає, що такі зустрічі не лише корисні, а ще й обов’язкові, аби знайти точки дотику у проблемних питаннях, налагодити комунікацію між представниками різних організацій та дійти до спільної думки щодо інновацій:

"Маємо сформувати спільну цехову позицію і цей захід саме тому і потрібний. На цьому майданчику можемо побачити реакцію на кісь ідеї, на якісь новації. І те, що, наприклад, подобається мені, не обов’язково подобається всім. Тож відчути всіх – це важливо".

Приділили увагу і аспектам стратегічного планування території та приведення "Порядку проведення експертизи містобудівної документації".

Також вручили свідоцтва новим учасникам НЕБАУ. Цього разу їх приєдналося ще сім.

Серед нових учасників Будальянсу Тетяна Белень із "Вінбуд-Експерт". Вона щиро радіє, що їхня організація приєдналася до НЕБАУ. На її думку, це стане чудовим поштовхом плідної співпраці для розвитку.

Крім того, НЕБАУ підписав Меморандум про співпрацю з Міжнародним виставковим центром.

Юрій Іванов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА