16:49 20.09.2021

У Києві визначили переможців Чемпіонату світу із Truck Pull

2 хв читати

Вчора, 19 вересня, у Києві на Чемпіонаті світу із Truck Pull визначили найкращих спортсменів із 10 країн світу.

Богатирі змагалися у трьох видах вправ. У першій учасники  тягнули за допомогою лямок сідловий тягач Volvo FH масою 8 т. У другій – перетягували канатом тривісний самоскид Volvo FMX вагою вже 14 т.

А в останньому змаганні силачі тягли канатом уже не трьох-, а чотирьохвісний самоскид Volvo FMX масою 16 т.  Але у цьому завданні вони могли додатково хапатися за натягнутий канат.

Проводити турнір богатирям заважав дощ. Він зробив покриття, на якому виконували вправи, дуже слизьким. Тож судді вирішили скоротили дистанцію на другій дисципліні з 25 до 15 метрів.

За результатами підсумків, переможцем турніру став трьох-разовий Чемпіон світу з Truck Pull Кельвін де Ройте (Kelvin De Ruiter) з Нідерландів. Срібним призером – Шон про Хеген з Ірландії. А “бронзу” виборов Міка Торо з Фінляндії.

Наші стронгмени теж виступили гідно: Олег Силка здобув шосте місце. Роман Греков, який удостоєний титулу “Богатир України 2019 року” – посів восьму позицію, а Віктор Климук – одинадцяту.

З привітаннями до силачів звернувся офіційний партнер заходу, президент Національного експертно-будівельного альянсу України та групи компаній “Win Experts”, голова БО “Благодійний фонд Віктора Лещинського” Віктор Лещинський:

“Хоч українські спортсмени і не стали переможцями чемпіонату, вони достойно продемонстрували свої сили та показали свій міцний, незламний дух. Перемогу здобув найсильніший – нідерландець Кельвін де Ройте. З чим його і вітаю. Підкреслю, що мій Фонд і надалі сприятиме розвитку та популяризації спорту. Сподіваюся, що у наступному році цей Чемпіонат світу знову пройде у Києві”.

Спортсменів також привітали і генеральний партнер чемпіонату, депутат Київської міської ради, президент БФ “Культурні новації”, голова МФО “Успішний Київ”, меценат та книговидавець Владислав Трубіцин та президент Федерації Найсильніших атлетів України і Перетягування канатів Володимир Кіба.

Змагання відбулися під егідою Всесвітньої Ліги чемпіонів (SCL) та Федерації найсильніших атлетів України (UFSA).

Організаторами чемпіонату стали Міністерство молоді та спорту України, Федерація найсильніших атлетів України і перетягування канату (UFSA), Оболонська у місті Києві районна Державна адміністрація, Всесвітня Ліга чемпіонів (SCL) володар прав на Чемпіонати світу з тракпулу.

Юрій Іванов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА