14:25 03.12.2021

Як знайти роботу в Одесі

3 хв читати

Одеса — один з п’яти регіонів, де найбільше шукають представників різних професій на різноманітні вакансії. За даними сайту з пошуку роботи grc.ua 7% всіх вакансій на сайті — з Одеської області та міста. Як шукають роботу в Одесі та які вакансії пропонують, розказали представники сайту grc.ua.

Як шукати роботу правильно

Існує кілька найпоширеніших способів пошуку роботи:

  • розсилання свого резюме напряму в компанії;
  • створення резюме на сайті пошуку роботи;
  • підписка на вакансії, які розміщують на сайтах з пошуку роботи;
  • пошук роботи в тематичних групах в соціальних мережах та телеграм-каналах.

У кожного з цих способів є свої переваги та недоліки. Наприклад, на сайті https://odessa.grc.ua/ шукають працівників більше 85 тисяч компаній, тут розміщено більше 10 тисяч різноманітних вакансій.

Також треба розуміти, що часто в загальний доступ потрапляють вакансії з невисокою заробітною платою, а на більш затребувані позиції з високими ставками рекрутери набирають людей зі свого резерву.

Як формується цей резерв:

  • з надісланих раніше резюме, коли вакансії ще не було, але люди висловили побажання працювати в компанії;
  • з резюме, які розміщені на сайтах з пошуку роботи.

Розсилати резюме напряму в компанію, в якій пошукач роботи має бажання працювати — дуже правильно, але не завжди ефективно і займає дуже багато часу. При цьому не факт, що на момент, коли було відправлено резюме, компанія шукає людину саме на затребувану позицію.

А от розміщення резюме на сайті з пошуку роботи займає набагато менше часу, потрібно лише раз заповнити всі необхідні графи та опублікувати резюме. До того ж воно будет доступно роботодавцям, про яких пошукач вакансії може навіть не знати.

Які професії затребувані в Одесі

Традиційно найоплачуванішими професіями є розробники програмного забезпечення. Вакансії, які розміщені на сайті сьогодні, пропонують заробітну плату до 6000 доларів.

Також актуальними є вакансії «торговий представник» та «менеджер з продажу» із заробітною платою до 30 тисяч гривень.

На сайті можна знайти вакансію як по спеціальності та зарплатні, так і обравши компанію. Також тут реалізована функція виводу вакансій дня в Одесі на головну сторінку — гарячі вакансії з вигідними умовами праці.

На сайті є можливість підписатись на новини та актуальні вакансії і першим отримувати свіжі пропозиції від обраного роботодавця або обраної професії.

Статті від провідних ейчарів компаній, які розміщуються на сайті, допоможуть:

  • правильно скласти резюме;
  • адекватно оцінити свою вартість з урахуванням досвіду роботи та компетенцій;
  • дізнатись про найбільш затребувані вакансії і пройти відповідне навчання, щоб підвищити свій рівень доходу;
  • дізнатись про нові професії та нові компетенції, які допоможуть заробляти більше.

Тому можна сказати, що найправильніший алгоритм пошуку роботи — це задіяти всі можливі форми, але лишити собі час на самовдосконалення та підвищення своєї кваліфікації для отримання більш вигідної пропозиції.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА