10:32 13.01.2022

Чому зростає ринок мікрокредитування в Україні?

2 хв читати

Мікропозики в Україні за останні два роки стали мати все більший попит, адже потреба людей у ​​грошах (у невеликих сумах та з можливістю швидкого отримання) збільшується. Послуга онлайн кредит на карту набуває великої популярності серед українців.

Прогноз ємності ринку онлайн-мікрокредитування в Україні у 2020-2023 рр., млрд. грн.

За даними аналітичного звіту Національного антикорупційного бюро України, ринок онлайн-мікрокредитування, що діє в Україні, у 2021-2023 році показуватиме зростання в межах від 14 до 17%. Ключовим фактором зростання є великий попит на позикові кошти.

Ємкість ринку онлайн-кредитування в Україні

Основні фактори, які можуть вплинути на зменшення обсягів кредитування, можуть стати жорсткішим регулюванням діяльності мікрофінансових організацій та абсолютним контролем з боку Національного банку України, діяльність мікрофінансових організацій регулює НБУ. Також може вплинути зменшення кількості населення країни, прискорений розвиток банківського кредитування чи приріст реальних доходів населення.

Рекорд з "швидких кредитів"

У мікрокредитних організаціях протягом року українці беруть кілька мільярдів гривень. Попит на МФО з кожним днем ​​зростає все більше, натомість зростає і якість сервісів, які дозволяють взяти в режимі онлайн кредит на картку.

Експертами фінансового порталу Unionstandardbank.com було проведено опитування, під час якого з'ясували, основні цілі на які українці найчастіше беруть мікрокредити. Дані опитування представлені на діаграмі нижче.

Мета онлайн-кредитування в МФО України

Більшість споживачів мікрокредитів використовують кредитні кошти на «оплату повсякденних витрат або «погашення інших кредитів.

Переваги онлайн МФО

МФО повинні розвиватися зі зростанням попиту на позику та споживання з боку населення. Онлайн сервіс МФО – дійсно зручний, коли терміново та швидко потрібні гроші.

  • Швидке оформлення. Взяти кредит онлайн зможе кожен українець, який досяг повноліття, через інтернет лише за кілька хвилин.
  • Висока нагода отримати кредит. Для такого кредиту вам не потрібно пред'являти довідку про доходи, все, що буде потрібно для отримання такого кредиту, це паспорт громадянина України, ідентифікаційний код та номер картки, на яку будуть перераховані гроші. МФО більш лояльно оцінюють позичальника, тому можливість взяти кредит у такій організації завжди вище.
  • Перший кредит є безкоштовним. Для залучення нових клієнтів деякі компанії видають перші позики майже без відсотків.
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА