13:18 17.05.2022

Заробили гроші й допомогли державі: чому українці повинні здавати брухт

2 хв читати

Зараз половина територій України завалена обгорілим металом російської техніки, якій не пощастило. Тим часом соцмережі заполонили жарти про те, як українці розбагатіють, здавши все це в пункти прийму. А чи задумувалися раніше, чому ми взагалі повинні здавати брухт. Його радять не викидати населенню, змушують віддавати не перероблення підприємства і не лише шматки заліза, а навіть стружку. І то не заради нашого заробітку, хоча бонус приємний.

Перероблення брухту економить природні ресурси. Щоб створити якусь нову автомобільну деталь, речі побуту, будівельні матеріали тощо, не треба добувати руду. Відповідно, спустошувати надра планети та бюджет металургійних підприємств. Бо переробити старі металеві речі в рази дешевше, ніж природний матеріал, та й енергій на це треба значно менше. А значить, що і в магазинах ці товари будуть за доступною вартістю.

Україна продає тонни брухту за кордон, чим поповнює державну казну. Це цінний товар. Багато країн не мають можливості видобувати руду, купувати її та перероблювати на своїх заводах дуже дорого. Значно вигідніше використати старий метал. Отже, просто здати металобрухт Київ – це не тільки заробити самому, непогані гроші, між іншим, а й допомогти працювати економіці своєї країни. А хороша економіка – це достойні зарплати, пенсії, ціни.

Але не варто відразу нести в пункти прийому все металеве, що знайшли вдома. Розберімося, який брухт приймають. Так зможете розуміти, що здаєте і скільки за це отримаєте. Існує два види металу: чорний та кольоровий. До першого належать сплави, створені на залізній основі, наприклад, чавунсталь. Це старі батареї, ванни, верстати, труби, запчастини до машин. До іншої - немагнітні метали разом з їх сплавами, наприклад, мідь, латунь, цинк, бронза, алюміній, свинець. Це посуд, статуетки, дроти, водопровідні крани тощо. Окремо виділяють нержавіючу сталь. Її можуть відносити як до чорних, так і до кольорових металів. Найдешевше коштує чорний метал. За кілограм заробите від 2 до 5 гривень. Кольоровий метал вартуватиме від 10 до 200 гривень, залежно від виду. Найдорожче - відходи дорогоцінних металів. Вони можуть бути в апаратурі, дротах, але в мінімальних частках.

Не можна здавати на брухт металоконструкції з підвищеним радіаційним фоном, герметично закриті цистерни з невідомими речовинами, боєприпаси, військову техніку, культурні чи історичні цінності.

Пункти прийому брухту є в кожному українському місті. Пропонує вивіз метелобрухту Київ. Найвигідніші умови в компанії Макулатура.kiev.ua. Також приймають папір, пластик, поліетилен, акумулятори. Можна замовити демонтаж та безкоштовну допомогу вантажників. Детальніше про ціни та послуги дізнавайтеся на сайті компанії або за телефоном (096) 477 20 80.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА