Телеком

Кіберполіція закрила піратський онлайн-кінотеатр Kinogo та ще 3 аналогічні ресурси

 Працівники департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції, під керівництвом Генеральної прокуратури припинили діяльність чотирьох піратських інтернет-ресурсів: kinogo.co.ua, uafilm.top, ukrfilm.top і kino-hd.top.

Як повідомляється на сайті кіберполіції, щодня ці сайти налічували більше ніж 100 тис. переглядів, а сайт Kinogo є одним із найвідоміших піратських ресурсів у пошукових системах мережі інтернет.

"Щомісячно за рекламу на піратських онлайн-кінотеатрах зловмисники отримували кілька тисяч доларів, які розподіляли між собою. Один зі спільників - діючий співробітник фіскальної служби України", - йдеться в повідомленні.

Кіберполіція здійснила обшуки за місцем проживання зловмисників та в одному з регіональних управлінь ДФС. За результатами обшуків правоохоронці вилучили та направили на експертизу техніку, за допомогою якої здійснювалася діяльність піратських веб-ресурсів.

Роботу всіх чотирьох піратських ресурсів припинено.

За даними кіберполіції, до адміністрування та просування цих піратських ресурсів були причетні двоє братів із Дніпропетровської області, 38 та 32 років.

"Для охоплення ширшої аудиторії вони поширювали інформацію про діяльність своїх ресурсів у соціальних мережах, створюючи відповідні публічні групи", - йдеться в повідомленні правоохоронців.

Спільникам загрожує штраф або позбавлення волі терміном до шести років.

Як повідомлялося, 8 квітня кіберполіція розпочала всеукраїнську операцію "Пірат", спрямовану на протидію піратству в Україні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ