12:35 24.05.2019

Зеленський звільнив Артеменка з НКРЗІ, повернувши його до Нацради з питань телебачення і радіомовлення, виключивши з неї Горковенка

2 хв читати
Зеленський звільнив Артеменка з НКРЗІ, повернувши його до Нацради з питань телебачення і радіомовлення, виключивши з неї Горковенка

 Президент України Володимир Зеленський своїми указами звільнив Юрія Артеменка з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), а також поновив його на посаді члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, звільнивши з цієї посаді Володимира Горковенка.

"Звільнити Артеменка Юрія Анатолійовича з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації", - йдеться в указі №324/2019, оприлюдненому на сайті президента у п'ятницю.

Також указом №322 Зеленський скасував указ Порошенка від 4 травня 2019 р. №186, яким п'ятий президент України звільнив Артеменка з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Іще одним своїм указом (№323/2019) глава держави скасував указ президента Порошенка від 4 травня 2019 р. №187, яким той призначив членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення Горковенка.

Артеменко був главою Нацради з телерадіо до указу Порошенка.

Як повідомлялося, 4 травня 2019 року президент України Порошенко своїм указом звільнив Артеменка з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Перед цим Артеменко особисто повідомив про своє рішення подати у відставку з посади глави Нацради з двох причин: "По-перше, проста людська втома - протягом 5 років у постійному стресі працювати щодня, по 10-12 годин, іноді навіть без вихідних. По-друге, пропозиція, яка надійшла саме в цей час, перейти на іншу роботу".

НКРЗІ є колегіальним органом, який створюється у складі голови та шести членів. Термін їхніх повноважень - шість років. Голову та членів НКРЗІ призначає на посаду та звільняє з них президент. Донедавна в комісії була одна вакансія.

Голову й чотирьох членів у нинішньому складі НКРЗІ було призначено в травні-вересні 2014 року, а одного - в червні 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

"Київстар" у 2023 р. збільшив виручку на 8%, наростивши капітальні інвестиції на 6,8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА