15:03 10.12.2019

Найпопулярнішими запитами українців у Google у 2019 році стали 8-й сезон "Гри престолів" та Зеленський, побільшало запитів українською мовою

2 хв читати
Найпопулярнішими запитами українців у Google у 2019 році стали 8-й сезон "Гри престолів" та Зеленський, побільшало запитів українською мовою

 Українців цього року найбільше цікавили восьмий сезон серіалу "Гра престолів", на другому і третьому місці - персони президента України Володимира Зеленського та російської співачки, актриси і телеведучої Юлії Началової, що померла в березні, свідчать дані дослідження запитів у пошуковій інтернет-системі Google.

"Політика не проникла до цих запитів. Традиційно люди в Україні більше цікавляться серіалами і спортом, ніж політикою. Також варто зазначити, що запитів українською мовою стає дедалі більше", - заявив директор із бізнес-операцій Google у Східній Європі Дмитро Шоломко на презентації дослідження в Києві у вівторок.

Окрім того, українських користувачів Google цікавили результати виборів в Україні та дебати кандидатів у президенти, новини про хворобу заслуженої артистки РФ Анастасії Заворотнюк, серіал "Чорнобиль" і конкурс "Євробачення 2019".

У категорії "Персона" українці найчастіше шукали інформацію про Зеленського, Заворотнюк та екс-президента України Петра Порошенка. Крім того, користувачі Google цікавилися артистами MARUV, Потапом та Біллі Айліш.

У категорії "Фільми" у 2019 році українці найчастіше шукали в Google психологічний трилер за мотивами коміксів "Джокер". Традиційно високий інтерес українських користувачів викликають продовження фільмів і кінокомікси; до списку найпопулярніших фільмів за версією користувачів "Google Україна" потрапили також екранізація історичної повісті Івана Франка "Захар Беркут" і новий фільм Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді".

Лідером у категорії телевізійних шоу знову став пісенний конкурс "Євробачення", а в серіалах найвищий інтерес українців викликали фінальний сезон "Гри престолів" і драматичний міні-серіал "Чорнобиль".

"Покупкою року" в Україні став новий iPhone 11. Ще українці цікавилися, де купити автокрісло і бустер, а також придбанням квитків авіаперевізника МАУ та "Укрзалізниці".

Окрім того, в 2019 році українці хотіли дізнатися, що таке "томос", "подагра" і "формула Штайнмаєра", намагалися з'ясувати, як зробити "Інстаграм" темним, як перевірити себе в списках виборців та як їсти авокадо, а також цікавилися, чому падає долар, чому Зеленський не прийшов на стадіон і чому в Києві туман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА