11:01 01.04.2020

Мінцифри запустило конкурс IT-проектів для полегшення життя людей і бізнесу під час карантину з призовим фондом у 4 млн грн

2 хв читати
Мінцифри запустило конкурс IT-проектів для полегшення життя людей і бізнесу під час карантину з призовим фондом у 4 млн грн

Міністерство цифрової трансформації України в середу запустило національний конкурс IT-проектів та ідей для полегшення життя людей і бізнесу під час пандемії коронавірусу з призовим фондом 4 млн грн.

Як повідомляється в Telegram-каналі Мінцифри, приймають проекти за такими напрямами: протидія коронавірусу, електронні послуги для громадян, соціальне підприємництво та взаємодопомога.

У Мінцифри наголошують, що на конкурс можна виставляти і зовсім нові ідеї, і вдосконалені наявні рішення.

Заявки приймають до 6 квітня, а вже 9 квітня члени журі оберуть переможців. Водночас із 10 квітня до 10 травня триватиме менторська підтримка і реалізація проектів-переможців.

Серед критеріїв відбору - інноваційність рішення, соціальний вплив, перспективи розвитку та зацікавленість команди реалізувати і розвивати проект у майбутньому.

До журі конкурсу увійшли міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, президент Фонду "Східна Європа" Віктор Лях, CEO Petcube Ярослав Ажнюк, заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков, СЕО FEDORIV Андрій Федорів, Співзасновник monobank Олег Гороховський, представник посольства Швейцарії в Україні Ілона Постемська і представник ПРООН в Україні Дафіна Герчева.

Конкурс відбувається за підтримки Програми розвитку ООН в Україні, Фонду "Східна Європа", Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва, а також програми Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP).

Як повідомлялося, мережа академічних бізнес-інкубаторів YEP разом з Українським фондом стартапів за підтримки Мінцифри, Міністерства освіти і науки України та Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" запускають спільний онлайн-інкубатор антикризових проектів AC Lab21. Технологічними партнерами проекту є компанії CISCO та Gravitec.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА