16:21 07.05.2020

Зеленський обговорив із представниками найбільших операторів зв'язку прискорення покриття України якісним інтернетом

2 хв читати
Зеленський обговорив із представниками найбільших операторів зв'язку прискорення покриття України якісним інтернетом

Президент України Володимир Зеленський обговорив із представниками найбільших операторів зв'язку прискорення покриття якісним інтернетом і зв'язком усіх точок України.

Як повідомляє в четвер прес-служба глави держави, зокрема, йшлося про забезпечення зв'язком маленьких містечок, пасажирських поїздів "Укрзалізниці" і доріг, які будують у рамках програми "Велике будівництво".

"Зараз в Україні 5800 маленьких містечок, де немає зв'язку. Я сам бачу це, коли їжджу в ці містечка. І не секрет, що на деяких дорогах люди по півгодини не мають жодного зв'язку взагалі. Треба змінювати це, і змінювати швидше", - сказав на зустрічі Зеленський.

Президент нагадав, що в липні 2019 року він підписав указ "Про деякі заходи щодо покращення доступу до мобільного інтернету". Для його реалізації восени 2019 року мобільні оператори підписали в Маріуполі меморандум з урядом, мета якого – забезпечення максимального покриття території України мережами рухомого (мобільного) зв'язку четвертого та п'ятого поколінь, надання широкосмугового доступу до мобільного інтернету. Зеленський наголосив, що хотів би швидше побачити виконання цього указу в повному обсязі. "Дуже тішить статистика за квітень - уперше мобільний широкосмуговий доступ до інтернету з'явився у 870 населених пунктах, в яких проживає 390 тис. осіб, а додатковий оператор з'явився ще в 550 пунктах. Це можливо! Давайте рухатися швидкими темпами й надалі", - зазначив глава держави.

На зустрічі обговорили необхідні законодавчі ініціативи для пришвидшення покриття мобільним зв'язком, потребу співпраці з місцевою владою, а також можливість розробки державно-приватних проектів у цьому напрямі.

"Життя змінилося, воно більше перейшло в онлайн: ми багато чого - і ліки, і продукти харчування - замовляємо по інтернету. Тому я хотів би, щоб ми пришвидшили темпи якісного покриття нашої країни. Я розумію, що технологічно, напевно, це складно зробити, але ви бачите, що такі інфекції (коронавірус - ІФ) і такі виклики - вони не чекають на наші з вами плани. Країну треба з'єднати не лише дорожньою інфраструктурою, а й віртуальною", - підсумував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА