08:29 18.09.2020

29 країн закликали Білорусь припинити блокувати інтернет

2 хв читати
29 країн закликали Білорусь припинити блокувати інтернет

Одразу 29 країн на чолі з США закликають владу Білорусі утриматися від відключення інтернету і дотримуватися зобов'язань країни в сфері прав людини.

"Ми закликаємо білоруську владу утримуватися від відключення і блокування або фільтрації ресурсів і дотримуватися міжнародних зобов'язань Білорусі в сфері прав людини, зокрема відповідно до статей 19 і 21 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права. Ми закликаємо уряд Білорусі поважати цивільний простір, поважати права людини і основні свободи, демократію і верховенство закону", - йдеться в заяві, поширеній Держдепом США.

Країни, які підписали документ, заявили, що "глибоко стурбовані" і засуджують повідомлення, які "недавно з'явилися про тривале часткове і повне відключення інтернету, а також цілеспрямоване блокування контенту урядом Білорусії після фальсифікованих президентських виборів 2020 року".

Зазначається, що закриття і блокування інтернету невиправдано обмежує права на мирні зібрання та свободу зібрань і висловлення думок.

"Ми будемо і надалі підтримувати народ Білорусі, який домагається того, щоб його голос був почутий", - заявили підписанти.

"Необхідно провести незалежне, транспарентне і неупереджене розслідування всіх тверджень про порушення прав людини в контексті виборів і притягнути винних до відповідальності", - додали вони.

Під документом, окрім США, підписались уряди Австралії, Австрії, Бельгії, Болгарії, Німеччини, Греції, Данії, Ірландії, Ісландії, Канади, Кіпру, Латвії, Литви, Ліхтенштейну, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Словенії, Великої Британії, України, Фінляндії, Франції, Чехії, Швейцарії, Швеції, Естонії та Японії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА