22:03 19.11.2019

КБ "Південне" представило макет апарата для вивчення Місяця

1 хв читати
КБ "Південне" представило макет апарата для вивчення Місяця

Конструкторське бюро (КБ) "Південне" презентувало проект посадкових апаратів для дослідження поверхні Місяця. Про це повідомляється на сайті підприємства.

КБ опублікувало на своєму YouTube-каналі презентацію Лендера. У ній зазначається, що перед тим як споруджувати на Місяці наукову базу, необхідно визначити відповідні умови і вибрати місце для її будівництва. Ці завдання зможуть виконувати виготовлені підприємством посадкові апарати.

Макет апарату в масштабі 1: 5 показали на виставці Dubai Airshow 2019. У КБ розповіли, що Лендер можна використовувати не тільки для досліджень місячної поверхні, але і для відправки з Землі вантажів масою до 150 кг.

На підприємстві зазначили, що апарати мають можливість триразового перельоту з науковим обладнанням. У перспективі за їх допомоги можна буде шукати корисні копалини на Місяці.

Наприкінці лютого глава NASA Джим Брайденстайн заявив, що американське космічне агентство зацікавлене в залученні України до дослідження Місяця. Київ і Вашингтон разом працювали над проектом "Антарес", ув рамках якого була розроблена ракета-носій. Її використовують для комерційних запусків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА