09:00 08.12.2019

Тактична авіація ЗС України відновлює польоти з дозаправкою в повітрі, які не проводили більше 20 років

3 хв читати
Тактична авіація ЗС України відновлює польоти з дозаправкою в повітрі, які не проводили більше 20 років

Екіпажі літаків Су-24М, Су-24МР і Л-39 зі складу 7-ї бригади тактичної авіації ім.Петра Франка Повітряних сил ЗСУ виконали в Хмельницькій області вильоти вдень і вночі з метою відновлення і підтримання навичок пілотування в зоні і за маршрутами, а також увперше за 20 років здійснили дозаправку в повітрі, повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Родзинкою польотів стали вильоти з контрольним випробуванням уніфікованого підвісного агрегату заправки - УПАЗ, який пройшов ремонт і модернізацію на Миколаївському авіаремонтному підприємстві "МАРП". Виконували ці польоти кращі екіпажі "сушок". Адже подібні польоти з дозаправкою в повітрі не проводили більше 20 років", - йдеться в опублікованому на сторінці Генштабу в соцмережі Фейсбук повідомленні.

Згідно з інформацією, літак-заправник Су-24М, пілотований фахівцями Державного науково-дослідного інституту ВСОВТ полковником Сергієм Чижем і підполковником Віталієм Шуляком успішно здійснив контакт з "сушкою", пілотованою військовими льотчиками, які мають досвід дозаправки в повітрі літаків цього типу - заступником командувача Повітряних сил ЗС України генерал-лейтенантом Аркадієм Вашутіним і начальником авіації повітряного командування "Захід" полковником Сергієм Близнюком.

"Надалі польоти таких екіпажів з практичним виконанням дозаправки в повітрі будуть проходити планово. Інші льотні команди бригади теж притягнуть до виконання цього важливого елемента бойової підготовки, що дозволяє вирішувати завдання зі збільшеним радіусом дії літаків Су-24М і Су-24МР", - підкреслили в Генштабі.

В інформації зазначається, що на базі бригади тактичної авіації в Хмельницькій області тривають дослідні випробування відремонтованих на ДП "Миколаївський авіаційний ремонтний завод "МАРП" уніфікованих підвісних агрегатів заправки "УПАЗ", а дозаправка в повітрі є важливим елементом бойової підготовки авіації, яка дозволяє вирішувати завдання для забезпечення необхідного радіуса застосування літаків тактичної авіації, зокрема Су-24М (МР).

"Варто додати, що в рамках навчань "Чисте небо - 2018" пілоти НАТО спільно з українськими військовими льотчиками вже відпрацьовували дозаправку в повітрі на літаках F-15C в українському небі", - зазначають в Генштабі ЗСУ.

Крім того, пілоти Повітряних сил ЗС України, готуючись до спільних навчань, відпрацьовували польотні завдання з повітряної дозаправки в небі Каліфорнії.

"На шляху до стандартів провідних країн НАТО даний елемент бойової підготовки необхідний для досягнення сумісності українських пілотів з ВПС країн-партнерів. Ймовірно, що питання дозаправки в повітрі буде відпрацьовуватися на різних типах літаків під час чергових багатонаціональних військових навчань "Чисте небо" в Україні", - додали в Генеральному штабі української армії.

7-а бригада тактичної авіації ім.Петра Франка (7 БрТА, в / ч А2502) - авіасполучення Повітряних сил ЗСУ. Належить до частин безпосереднього підпорядкування командування Повітряних сил. Дислокується в м.Старокостянтинів (Хмельницька обл.). Згідно з даними з відкритих джерел, на озброєнні бригади знаходяться не менше 24 бомбардувальників Су-24М, 12 розвідників Су-24МР і навчальні літаки Л-39 "Альбатрос."

Су-24М - надзвукові бомбардувальники вантажопідйомністю до 8 тонн з різноманітним озброєнням. Можливості цього літака дозволяють на мінімальній висоті "проходити" крізь протиповітряну оборону і знищувати цілі в тилу противника, зокрема високоточними ракетами. Су-24М має крило з перемінною стрілкою, яке забезпечує найкращі аеродинамічні характеристики на всіх режимах польоту, включно з надзвуковою швидкістю 1700 км / год.

Су-24МР - надзвуковий літак-розвідник, створений на базі Су-24, який може проводити розвідку на глибину до 400 км від лінії фронту. Для цього він оснащений РЛС бокового огляду, яка дозволяє фіксувати наземні об'єкти, зокрема фортифікаційні споруди і техніку. Су-24МР також оснащений чутливими камерами високої роздільної здатності, системами фіксації опромінення РЛС і ІК-датчиками для виявлення замаскованих об'єктів.

Аеро Л-39 "Альбатрос" (Aero L-39 Albatros) - навчально-тренувальний і навчально-бойовий літак. L-39С - базова модифікація навчально-тренувального літака для базової і основної льотної підготовки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА